Henman: Novak je pobijedio sumnje

0

Tim Henman, legendarni britanski teniser, rekao za za Sputnjik sport da je dobro da je Novak Đoković pobijedio sumnje koje su se pojavile u njemu nakon povrede na Australijan openu.

Sportska redakcija Sputnjika na srpskom jeziku je prisustvovala konferenciji za medije aktuelnog komentatora Eurosporta i tema razgovora je, logično, bio Đoković, najbolji teniser svijeta i reprezentativac Srbije.

„Teško je da pričamo o povredama, na kraju dana igrači su jedini koji mogu da razumiju probleme sa kojima se suočavaju. Ulazimo u drugu nedelju, želimo da vidimo i bolje partije. Novak je uradio dobar posao, prebrodio je povrede, bilo je sumnji u njemu zbog problema, ali je uspio da ih pobijedi i nađe svoj put kroz to“, istakao je Henman.

Kako je istakao, Novaka ne bi trebalo da zanimaju okolne priče, nije htjeo direktno da govori o stvarima sa kojima se Đoković suočava van terena, već je sve oslikao kroz svoj primjer.

„To je zanimljiva tema za sve nas, ali kada sam ja igrao, na nižem nivou, kao Britanac na Vimbldonu, osjećao sam da je važno da se fokusiram na stvari na koje mogu da utičem i koje mogu da kontrolišem. O drugim stvarima nisam brinuo i iznenađen sam da Novak daje jedan odsto pažnje okolnim stvarima“, istakao je Henman.

Henman nije želeo direktno da govori o Novakovim aktivnostima uoči Australijan opena, kojima je hteo da obezbijedi bolje uslove za sve tenisere, kako bi se spriječile eventualne povrede – što se i dogodilo.

„Ova godina je veoma izazovna za sve igrače, zbog karantina i svega, vidjeli smo da su se pojavile još neke povrede zbog načina na koji su imali pripremni period“, naveo je Henman.

Đokovića očekuje duel sa Aleksanderom Zverevim u četvrtfinalu Australijan opena, igračem koji takođe ima problem sa povredom.

„Očigledno je da Novak ima fenomenalnu istoriju u Australiji, on je favorit, ali će duel sa Zverevim biti pravi izazov za njega“, istakao je Henman.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.