Hari Poter postaje TV serija, već je isplanirano sedam sezona

0

Prvi dio TV serije biće dostupan na streaming platformi Max (prethodno HBO Max) 2026. godine
Hari Poter stiže na male ekrane – izlazak prvog dijela serije planiran je za 2026. godinu.

Serija bi trebalo da ima sedam sezona, a svaka sezona bi adaptirala po jednu knjigu autorke J.K. Rouling. Poslednja televizijska adaptacija Hari Poter knjiga izašla je 2011, a to je bio drugi dio filma „Harry Potter i darovi smrti“.

Prvi dio TV serije biće dostupan na streaming platformi Max (prethodno HBO Max) 2026. godine. O novoj seriji za medije je progovorio David Zaslav, predsednik Warner Brosa, psole dogovora sa šefovima HBO i Max, kao i sa Dž.K. Rouling.

Glumačka postava još nije poznata, ali biće različita od one za filmove. Danijel Retklif je tokom intervjua za Deadline izjavio da ne planira da glumi u novoj seriji:

– Ne vjerujem, ne – rekao je. – Svakako, sve što sam pročitao o seriji je novi početak, pa bi bilo malo čudno da se ja pojavim… Ja mislim da je Hariju Poteru uvek bilo suđeno da postane kao Šerlok Holms… Vjerovatno tamo negdje je osmogodišnjak čiji život će se promijeniti za nekoliko godina, tako da moja razmišljanja idu u tom pravcu.

Dž.K. Rouling je u proteklih nekoliko godina privukla medijsku pažnju izjavama o trans populaciji. Na društvenoj platformi X prošle je godine odgovorila ljudima koji zbog izjava nisu podržavali novu televizijsku adaptaciju Harija Potera: „Aktivisti pokušavaju da organizuju još jedan bojkot mog rada, ovaj put TV serije ‘Harry Potter‘. S obzirom na to da unapred upozoreno znači i unapred spremno, preduzela sam mjere opreza i pripremila veliku zalihu šampanjca“.

Knjige i filmovi o Hariju Poteru dosegli su veliku popularnost. Serija knjiga je tokom 25 godina prodata u 600 miliona primjeraka na čak 85 jezika. Time je zaradila titulu najprodavanijeg serijala svih vremena. Filmovi su ostvarili zaradu u iznosu od više od 7,7 milijardi dolara.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.