Haradinaj: Volimo Ameriku, ali nema ukidanja taksi

0

Kosovski lideri okupili su se sinoć na nenajavljenom sastanku u jednom prištinskom restoranu, a zaključak tog sastanka je – vlada neće ukinuti odluku o taksama.

Sastanku kosovskih lidera sinoć su pored kosovskog predsjednika, Hašima Tačija, i premijera Haradinaja, prisustvovali su i ministri spoljnih poslova, trgovine, unutrašnjih poslova i infrastrukture – Bedžet Pacolim, Endrit Šalja, Ekrem Mustafa i Palj Ljekaj, javlja portal Kossev.

Do sastanka je došlo nakon što je danas ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, uručio pismo dva zvaničnika Stejt deparmenta i jednog zvaničnika Nacionalnog savjeta za bezbjednost SAD u kom se izražava se nevjerica zbog „olake“ odluke Kosova da „ignoriše savjete“ SAD i upozorava Vlada Kosova da dok ne suspenduje odluke o taksama ne može da očekuje da se odnosi Kosova i SAD „vrate na prethodan, zavidni nivo“.

Nakon sastanka, medijima se obratio samo Ramuš Haradinaj. On je pozvao SAD da razumiju poziciju Kosova, a svoje koalicione partnere da budu ujedinjeni i istraju u odluci da ne ukinu takse.

“Sastao sam se sa ambasadorom Filipom Kosnetom, koga mnogo poštujem… tražio je da Kosovo suspenduje takse i predao pismo liderima svih institucija. Mi smo mu objasnili našu poziciju, rekli da volimo Ameriku ali da se nećemo pokoriti Srbiji,“ rekao je Haradinaj, prenosi Klan Kosova.

Haradinaj je dodao i da se njegova odlučnost nije „ni hrabrost ni arogancija“ već da on želi da „nakon 20 godina razriješi situaciju koju je stvorila Srbija“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.