Haradinaj: Ako Tramp pozove na razgovor odmah suspendujemo takse

1

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji sporazum kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

Haradinaj je u emisiji RTV “Dukađini” ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim riječima, “postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije”.

“Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsjednik Tramp pozove strane, odmah ukidamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno – postoji ugovor”, precizirao je Haradinaj.

On je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju, prenio je RTS.

“Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrijednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmotriti naš stav o taksi”, rekao je Haradinaj.

1 Comment
  1. Suljo komentariše

    Znaš kad će vi tako bidne? Kad na frbi rodi grožđance! A možda ni tad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.