Hapšenje u Podgorici: Bacio pištolj kad je vidio patrolu

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantno lice Željka Bulatovića (50) nakon što su vještačenja potvrdila njihove sumnje da su revolver i pištolj koje je policija prije dvije nedjelje pronašla bili u posjedu ovog lica.

Naime, službenici CB Podgorica su, 06.05.2019. godine, prilikom izvođenja akcije usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, sa akcentom na kontrolu vozila kojim ova lica upravljaju i kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju, u Ulici 8. marta u Podgorici pronašli odbačeni revolver marke „Kolt“ a nakon toga i pištolj marke „Pietro Beretta“ bez fabričkog broja sa jednim metkom u cijevi i pet metaka u okviru, za koje se posumnjalo da su odbačeni od strane Ž.B. kojeg su policijski službenici tog dana kontrolisali u neposrednoj blizini.

O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Pronađeno oružje – revolver i pištolj upućeni su u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja. Nakon izvršenog vještačenja utvrđeni su tragovi Ž.B. na pronađenom oružju.

Preduzimajući dalje mjere i radnje policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su juče, nakon dobijanja rezultata pomenutog vještačenja, u Podgorici izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.B, kojom prilikom su pronađeni kriptovani mobilni telefon i dvogled za noćno osmatranja.

Ž.B. je lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.