Hapšenja u novogodišnjoj noći: Privedeno 16 pijanih vozača

0

Tokom novogodišnje noći, hapsilo se po raznim osnovima, ali je i pored toga bezbjednosna situacija u protekla 24 časa ocijenjena je kao stabilna. To je danas na presu saopštila šefica operativne smjene OKC-a Zorica Manojlović Gazdić.
“U protekla 24 časa na graničnim prelazima u Crnoj Gori nije bilo većih zadržavanja, evidentiran je prelazak 35.916 lica, 9.398 motirnih vozila ušlo je jedno plovilo tri voza i sletjelo 16 vazduhoplova. Službenici Uprave policije registrovali su 14 krivičnih djela i po tom osnovu lišeno je slobode 6 lica. Po osnovu narušavanja javnog reda i mira i porodičnog nasilja registrovano je 7 prekršaja i lišeno je slobode tri lica. Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja na putevima, u Crnoj Gori dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda gdje je jedno lice zadobilo teške i takođe jedno lice lake tjelesne povrede. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola lišeno je slobode 16 lica, saopštila je Manojlović – Gazdić koja je apelovala na vozače da ne učestvuju u saobraćaju pod uticijam alkohola.
Zbog ovih brojki, ali i činjenice da u novogodišnjoj noći nije bilo većeg narušavanja javnog reda, kao i narušavanja koja bi izazvala uznemirenost građana, iz OKC-a stanje bezbjednosti u Crnoj Gori ocijenili su kao stabilno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.