Haosu u ACV se napokon nazire kraj: Novi v.d i novi konkurs za direktora za rješenje krize

0

Uprava za inspekcijske poslove utvrdila je nezakonitosti prilikom konkursa za izbor direktora ACV, ali je Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo odbijao da ih otkloni.

Predsjednik Savjeta ACV Dejan Stojanović je govorio je da je sve u skladu sa zakonom, ali je inspekcija ipak drugačije utvrdila.

Zbog toga, nakon nekoliko sastanaka sa ministrom, odlučeno je da se prvobitni konkurs, koji je pratilo niz neregularnosti, poništi i raspiše novi.

Kako saznaje portal ADRIA, Ministarstvo saobraćaja će insistirati da se do petka zakaže sjednica na kojoj bi poništen konkurs, te raspisan novi. Osim toga, na toj sjednici se mora verifikovati smjena v.d. direktora ACV Milete Nikolića, koji je na posljednoj sjednici razriješen te funckije. Za njegovu smjenu glasala su četiri od pet članova Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Shodno zakonu, mora se izabrati novi v.d. direkotra, a kako saznajemo to će biti osoba iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo, koja će tu funkciju obavljati do izbora novog direktora, koji se očekuje najkasnije do kraja ove godine.

Takođe, insistiralo se da u oglasu za konkurs za novog dirketora decidno piše potrebni stepen stručne spreme VII 1, što nije bio slučaj sa prethodnim konkursom, zbog čega je protiv svih tadašnjih članova Savjeta ACV podnijeta krivična prijava Specijalnom tužilaštvu.

Nakon što stignu prijave, Savjet ACV će obaviti razgovore sa kandidatima, te predložiti jednog Ministarstvu saobraćaja, koje treba da mu verifikuje mandat.

(Adria.tv)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.