Haos u podzemlju, otmice ili likvidacije: Nestala četiri bezbjednosno interesantna lica, među njima i jedan Podgoričanin!

Haos u podzemlju, otmice ili likvidacije: Nestala četiri bezbjednosno interesantna lica, među njima i jedan Podgoričanin!

Lazar Vukićević (31), navodni navijač Crvene zvezde, koji je prošle godine preživeo bombaški napad, nestao je pre tri dana u Beogradu i nije jedina osoba koja se dovodila u vezu s podzemljem, a kojoj se u poslednja tri meseca izgubio svaki trag.

Misteriozno su iščezla još trojica muškarca – Podgoričanin Savo Lopičić, Novosađanin Ljubomir Lainović i Beograđanin Goran Veličković Goksi.

– Porodica Sava Lopičića prijavila je crnogorskoj policiji da je on nestao. Podgoričanin je u bezbjednosnim krugovima Crne Gore bio označen kao osoba bliska škaljarskom klanu. Međutim, navodno je promijenio stranu, pa je od saradnika škaljarskog klana postao njihov tiper. Postoje sumnje da je suparničkom klanu odao lokaciju na kojoj su se skrivale vođe „škaljaraca“, pa su u januaru u Atini likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, a u julu na Krfu i Alan Kožar i Damir Hadžić, piše Kurir.

Postoje i neke indicije da je on posle zločina na Krfu otet i navodno ubijen u Španiji.

Negdje u to vreme, početkom avgusta, počele su da kolaju priče da je i Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, doživeo sudbinu Lopičića.

– Lainović mlađi se u javnosti poslednji put pominjao prošle godine, kada je pobjegao iz kućnog pritvora u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada Petra Arsića. U međuvremenu je na sudu oslobođen za to djelo i do avgusta se nije pominjao. Međutim, nakon egzekucije na Krfu, podzemljem je počelo da se šuška da je otet, mučen i likvidiran na tajnoj lokaciji, što još uvek nije potkrepljeno dokazima, piše Kurir.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da razlog za nestanak dvojice navijača može da bude različit.

– Kao najgore što je moglo da se desi jeste to da je riječ o likvidacijama. Moguće da su se zamjerili nekome ili prevarili one koji rade sa drogom, jer kod njih se takve stvari ne praštaju. S druge strane, postoji mogućnost da su pobjegli, ukoliko su saznali da im prijeti opasnost. Treće, može da bude i to da su kidnapovani – objašnjava Radovanović.

U Beogradu je prijavljen i nestanak Gorana Veličkovića Goksija, jednog od vođa navijača Partizana.

– Supruga je ispričala policiji da je on poslednji put viđen u Višegradskoj ulici 3. avgusta. Goksi je pet mjeseci prij toga izašao iz pritvora – kaže sagovornik i nastavlja:

– Porodica je uznemirena i strahuje da on nije više među živima.

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *