Haos u Parizu zbog Netfliksove serije: Građani pišu grafite zbog “invazije morona”

0

Mnoge obožavaoce širom svijeta je oduševila vijest da je u Parizu počelo snimanje četvrte sezone popularne Netfliksove serije “Emili u Parizu”, ali ne i stanovnike ovog grada koji su toliko bijesni da su ispisali grafite na lokacijama gdje se odvija snimanje.

Problem je u tome što fanovi iz raznih krajeva svijeta dolaze u Pariz i fotografišu se na mjestima iz serije. Posjećuju prodavnicu cipela koja se nalazi na istom trgu gdje i stan glavne junakinje, kao i restoran u kome radi Gabrijel.

Na kafiću u istoj ulici velikim slovima je napisano “Emili nije dobrodošla” u znak protesta protiv obožavalaca serije čiju navalu Parižani više ne mogu da podnesu i nazivaju je “invazijom morona”.

Grafita ima svuda, čak i na obližnjoj fontani. Nedavni članak u francuskim dnevnim novinama Le Monde imao je naslov: “Oni misle da posjeduju komšiluk. Emili u Parizu – invazivna komšinica”.

Stanovnici Pariza smatraju da turisti zbog serije imaju nerealna i romantična očekivanja od Francuske. U seriji Emili dolazi u Pariz, sprijatelji se sa lokalnim stanovništvom, neke od njih i zavede, živi raskošnim životom, a uopšte ne govori francuski jezik. Kao rezultat toga posjetioci grada mogu da dožive kulturološki šok kada stvarnost ne ispuni njihova očekivanja, navodi Daily Mail, a prenosi 24sedam.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.