Haos u najavi (VIDEO): ROSU upao na sjever Kosova, Vučić potvrdio da ima ranjenih

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je akciju na Kosovu.

“Jutros oko šest sati krenula je akcija jedinica FIT i ROSU. Do sada su upali sa 73 vozila na sjever KiM, još 50 čeka u južnoj Mitrovici. Do sada je potvrđeno hapšenje 23 osobe srpske nacionalnosti. Riječ je pripadnicma snaga kosovske policije”, kazao je Vučić.

“Do sukoba je najprije došlo u mjestu Varage u klisuri, i tu su albanski specijalci probili tri barikade. Srbi nijesu raspolagali nikakvim oružjem, imamo snimke o tome, kao i da su Albanci pucali preko njihovih glava bojevim oružjem. U toku je upravo prebijanje Srba na pojedinim mjestima, upadi u kuće. Nema poginulih. U Kosovskoj Mitrovici su pucali na ljude”, dodaje Vučić.

“Sve policijske jedinice su u punoj pripravnosti i to ne krijemo”, rekao je Vučić, istakavši da se juče desila još jedna stvar, da je kosovski predsjednik Hašim Tači pozvao na ujedinjenje Albanije.

Kako je kazao, njegova poruka je da se to neće desiti.

“Bićemo potpuno spremni da zaštitimo mir i sugurnost”, kazao je Vučić, koji je naveo da ako dođe do daljeg napada na srpski narod, “Srbija će pobijediti”.

Ja sam na sve ovo upozoravao, dodao je on.

“Cio smisao upada na sjever je da se zaplaši naš narod na sjeveru KiM, i naš narod je uznemireniji nego ikada. Razgovarali smo sa predstavnicima našeg naroda. Po prvi put sam osjetio ozbiljnu uznemirenost i bojazan da ovakve akcije mogu da se nastave”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da u skladu sa informacijama koje su pružene domaćoj i inostranoj javnosti još 17. maja ove godine, da kosovske snage planiraju hapšenja, i da će to dovesti do uznemirenja naroda na Kosovu.

Dvoje Srba ranjeno

Dvoje Srba lakšše je povrijeđeno u pucnjavi do koje je jutros oko 6.20 došlo u Zubinom potoku, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u toj opšštini, potvrdio je Tanjugu policijski zvaničnik sa lica mjesta i dodao da pucnjava traje i u ovom trenutku, oko 9.30 časova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.