Hajka na Aleksića uvod u “državni udar”

0

Hajka na penzionisanog pukovnika Radovana Aleksića bila uvod za aferu „Državni udar“ u Crnoj Gori, naglasili su iz Demokratskog fronta, a prenosi portal IN4S.
Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je u parlamentu da je Aleksić optužen bez ijednog dokaza.
„Zašto je jedan častan čovjek Rašo Aleksić i dalje bez toga da je procesuiran u slučaju izvjesnog Šukovića, koji je navodno prijetio da će likvidirati Duška Markovića, što je bio uvod u igru ‘državnog udara'“, upitao je Bulatović.
Poslanik i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić takođe je govorio o pukovniku Aleksiću i zloupotrebama koje su se odnosile na njega.
„Čitav bezbjednosni aparat je bio usmjeren protiv njega, želeći da mu podmetnu jedno krivično djelo pa sve do suđenja ‘državnog udara’, pranja novca i ostalog“, naveo je Mandić.
Istragu vode da je ne završe
Podsjećamo, više od godinu dana istraga o pokušaju ubistva policijskog inspektora Predraga Šukovića, tapka u mjestu, bez naznaka da bi ona u skorije vrijeme mogla biti zaključena. Glavnoosumnjičeni, po tvrdnjama tužilaštva je pukovnik vojnobezbedonosne agencije Srbije (VBA) Radovan Aleksić.
On je jedno vrijeme bio u pritvoru, a zatim je uz jemstvo pušten na slobodu. Tužilaštvo nije ponudilo ni jedan jedini dokaz da on ima veze sa napadom na Šukovića. Čak je i sam Šuković na saslušanju kazao da ne poznaje Aleksića.
Neshvatljivo je da istraga u ovom slučaju, medijski eksploatisana mjesecima od strane režimskih medija, traje ovoliko dugo a da za to vrijeme nije ili podignuta optužnica ili odbačena.
Aleksić je u Crnoj Gori službovao od 1984. do 2005. godine kada je, po zahtjevu crnogorskog rukovodstva, premješten u Beograd (politička odluka). Nakon 2005. godine bio je na službi u Beogradu, kao jedan od rukovodećih starješina VBA, ali nikada nije bio njen direktor. Poslednjih pet godina bio je direktor Centra za usavršavanje kadrova službe (specijalizovana ustanova u okviru službe). Dva puta je vanredno unapređen u viši čin i više puta odlikovan.
Dokazano da je bio u Beogradu
Tužilaštvo Aleksiću stavlja na teret krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu Predraga Šukovića, i krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja i ekslozivnih materija“. Da Aleksić nema veze sa ovim djelom postalo je jasno još prvog dana, kada je uhapšen, jer je, što potvrđuju materijalni dokazi, on tog kritičnog dana bio u Beogradu, a ne u Podgorici. Aleksić je, što potvrđuju bazne stanice sa njegovog mobilnog telefona, bio na teritoriji Beograda, 11. jula prošle godine, kada je nepoznata osoba pucala na Šukovića, u centru Podgorice. Kod Aleksića nije pronađen ni jedan materijalni dokaz koji bi ga doveo u vezu sa ovim događajem, čak ni oružje iz kojeg je pucano.
(in4s.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.