Gvozdenović: Provjeriću ima li kvoruma, pa odlučiti o zakazivanju sjednice

1

Predsjednik Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimir Gvozdenović poručio je da će, nakon konsultacija sa svim članovima Odbora provjeriti postoji li raspoloženje i potrebna većina za rad tog tijela, te će se, na osnovu toga, odrediti prema zakazivanju sjednice Odbora.

On je reagovao na dopise člana Odbora iz SDP-a Raška Konjevića, koji je tražio da se zakaže sjednica kako bi se razmotrio dalji rad nakon afere „Koverta“. Gvozdenović je naveo da je saglasan sa Konjevićem da se mejl prepiskom ne utvrđuje kvorum, ali, kako je istakao, ni prepiskom putem medija.

“Moja ambicija nije bila da dijalog izmjestimo izvan Skupštine, kao što radimo sada. Zato ste i Vi, i ostali članovi Odbora, na osnovu moje instrukcije, dobili poziv iz Sekretarijata Odbora da učestvujete u radu, što ste odbili. Toliko o Vašoj tvrdnji da želim da privatizujem Odbor. Upravo suprotno – cilj mi je da se rad nastavi i da na sve teme razgovaramo u Skupštini, u okviru Odbora”, poručio je Gvozdenović.

On je naveo da Konjevićevu inicijativu cijeni kao namjeru za povratak u rad Odbora.

“Nakon komunikacije i konsultacija sa svim članovima Odbora, provjerićemo raspoloženje ostalih članova, i vidjeti da li imamo potrebnu većinu za rad i eventualno odlučivanje, i u skladu sa tim odrediti se prema zakazivanju sjednice, u terminu koji dogovorimo”, rekao je Gvozdenović.

On je poručio da nema ništa protiv da se bilo koja tema, koja je u skladu sa Odlukom o obrazovanju odbora i metodologijom rada, razmatra u okviru Odbora. Konjević je dva dana ranije tražio od Gvozdenovića zakazivanje sjednice Odbora na kojoj bi se razmotrio dalji rad nakon afere „Koverta“. On je u pismu predsjedniku Odbora naveo da Odbor mora imati stav povodom toga.

“Ako mislite da bi rad Odbora trebalo da se odvija u Sekretarijatu bez sjednica Odbora i bez rasprave o novonastalim okolnostima, bojim se da ćete samo bezuspješno stvarati iluziju o radu koji može imati neki politički rezultat koji će imati konsenzualni smisao”, navodi se u pismu Konjevića Gvozdenoviću. Gvozdenović je odmah javno reagovao, revoltiran time što je Konjević nakon dopisa predsjedniku Odbora, a da nije sačekao odgovor, mejl poslao medijima.

@Vaša politička odluka da se ne uključite u rad Odbora je Vaš politički stav. Međutim, ono što me iznenadilo i što u najmanju ruku nije korektno, tiče se činjenice da ste ni dan nakon što ste poslali mejl u kojem tražite da sazovem sjednicu Odbora sa temom koju Vi kandidujete, ne sačekavši moj odgovor, taj mejl proslijedili medijima. Imali ste i imate priliku da u okviru radne grupe koja je zadužena za izmjene Zakona o finansiranju političkih partija govorite i o temi koju predlažete. Međutim, samo zadaci koji su definisani Odlukom o obrazovanju Odbora mogu biti predmet rada na plenumu tog tijela” kazao je Gvozdenović.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Ako takvih ima trebao je drps postaviti umjesto kompromitiranog Gvozdenovica drugog kordinatora. Da ima mudrih savjetnika postavili bi g. Bojanica ili nekog sličnog. Ako imaju podršku moćnika sa zapada i domaćih poltrona vladace još dugo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.