Gvardiola pred meč protiv Zvezde: U bivšoj Jugoslaviji uvijek imaju odličnu takmičare, pogledajte Đokovića

0

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se večeras sa Mančester sitijem u prvom kolu Lige šampiona, a trener „građana“ Pep Gvardiola osvrnuoo se na uspomene koje ga asociraju na Srbiju i Jugoslaviju.

Gvardiola se prisjetio utakmice iz 1996. godine, kada je nosio dres Barselona, tada je, takođe, bio Zvezdin protivnik, ali kao igrač. To mu je bio povod da se sjeti Jugoslavije i pomene i Novaka Đokovića.

„Pamtim taj meč, nismo igrali dobro. Uvijek je lepo tamo. Pamtim kad smo igrali u Hrvatskoj prošle sezone. U bivšoj Jugoslaviji uvijek imaju odličnu atmosferu i takmičare, kao i u vaterpolu, pogledajte Đokovića. Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to“, istakao je Gvardiola.

Podsjetio se i Maradoninog gola u dresu Barselone protiv Zvezde. O tom lobu iz 1982. godine i dan danas se govori.

„Pamtim kad je Dijego Armando Maradona dao onaj gol protiv Zvezde. Ne znam na engleskom da kažem šta je uradio“, rekao je Gvardiola i nasmejao se aludirajući na lob.

Za trenutnu ekipu Crvene zvezde proslavljeni Španac kao jednu od osobina ističe agresivnost.

„Veoma su agresivni. Ne brane se ‘čovjek na čovjeka’, ali nekad i to rade i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, igraju sistem 5-3-2, moramo da budemo spremni da dobro čitamo njihovu igru“, zaključio je Pep Gvardiola.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.