Gujon: Trudiću se da stranoj javnosti prezentujem istinu o Srbiji i Srbima, koju su mediji nastojali da iskrive prethodnih nekoliko decenija

0

Arno Gujon, član Predsjedništva Srpske napredne stranke oglasio se povodom lažnih navoda objavljenih na sajtu Radija Slobodna Evropa, a njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

U tekstu objavljenom 1.07.2024. na sajtu Radija Slobodna Evropa, pod naslovom „Donacije za desničarske organizacije iz Uprave Srbije za dijasporu koju je vodio Arno Gujon“, a koji su prenijeli sajtovi N1 i Vreme, naveden je niz neistina i teških uvreda koje dovode čitaoce u zabludu.

U tekstu nazivaju desničarskim i ekstremističkim projekte koji imaju za cilj kulturno povezivanje Srba iz rasejanja sa maticom. Poseban osvrt autora teksta na udruženja iz Republike Srpske pokazuje njegovu političku ostrašćenost u trenutku velikog pritiska na Republiku Srpsku.

Smatramo neumjesnim da nam pridike o finansiranju kulturnih projekata od svega nekoliko hiljada evra drže mediji poput Slobodne Evrope ili N1 koji se finansiraju u milionskim iznosima iz inostranstva a sve u cilju širenja neistine i negativne propagande usmjerene protiv srpskog naroda i srpskih interesa.

Kao direktor novoformirane Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju – Vlade Republike Srbije trudiću se da na stranim jezicima i stranoj javnosti prezentujem istinu o Srbiji i Srbima, koju su upravo ovi ili slični mediji nastojali da iskrive prethodnih nekoliko decenija.

Ovaj napad koji je potkrepljen raznim insinuacijama, nepotpunim i netačnim informacijama, je samo podstrek da budemo još uspješniji u radu i najboljem prezentovanju Republike Srbije i srpskog naroda u svijetu.

(Pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.