Gujon: Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena je mimo svega! Nema tu mnogo poštovanja, pravila, pravde, istine, ni istorije

0

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon ocijenio je da je rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena mimo svega.

Gujon je rekao da, nažalost, nema tu mnogo poštovanja, pravila, pravde ni istine, a ni istorije, na kraju krajeva.

– Ono što je veoma upitno je šta je cilj takve rezolucije i zašto su je doneli. U svakom slučaju ne ulazeći šta im je cilj, vidimo šta su posljedice rezolucije. Posljedice su jasne. To je da je Balkan, Bosna i Hercegovina podeljenija danas, nego što je bila – kazao je Gujon za Novo jutro TV Pink.

Kako je rekao, pitanje je da li su oni koji su se zalagali za rezoluciju to znali ili nisu.

– To je pravo pitanje. Ponekad kad gledamo “Zašto to rade?“, da li ne znaju, onda ne treba da se bave našim pitanjem, ili znaju, a onda su zlonamerni – ocijenio je Gujon.

Prema njegovim riječima, pitanje je zašto se daje pijetet jednim žrtvama, a druge se i ne pominju.

– Prvo da objasnimo, u srebreničkom kraju je pored tih 8.500 Bošnjaka o kojima se govori u toj rezoluciji, poginulo i 3.500 Srba…Da je poginuo samo jedan Srbin, to je trebalo biti spomenuto, a nije… U celoj Bosni i Hercegovini poginulo je 60.000 Bošnjaka, 30.000 Srba i 8.000 Hrvata. To su stravični brojevi. Nažalost, danas samo predsednik Srbije pokazuje pijetet prema žrtvama svih naroda – naglasio je Gujon.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.