Gudelj: Obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu, vrijeme je da se pokažemo

0

Očekuje Nemanja Gudelj mnogo od ovog EP.

Nemanja Gudelj je bio prvi na konferenciji za novinare u Augsburgu, gdje je smještena naša delegacija.

Fudbaler Sevilje je rekao da ekipa koja ima taktičku disciplinu može da dobije bilo koga, baš kao što je imao Island protiv Engleza.

„Velika je utakmica za nas, za oba tima. Na EP je svaka utakmica velika, a ovo je prva. Engleska je spremna, mislim da je najvažnije da smo mi došli da pokažemo da smo zasluženo na EP. Prva utakmica je sjajna prilika da pokažemo šta želimo da uradimo na ovom turniru. Mislim da možemo da pobjedimo Englesku, imamo dobar tim“, rekao je Gudelj.

„Ako se stavimo u dobru poziciju, možemo pobjediti bilo koga. Moguće da će biti zatvorena, ali može biti i otvorena utakmica“, rekao je on.

Engleske novinare je zanimalo da li postoji strah među reprezentativcima Srbije imajući u vidu kvalitet reprezentacije Engleske.

„Nema straha. Zdrava napetost postoji, ali se ne plašimo nikoga. Engleska je fenomenalan tim sa sjajnim mladim igračima i možemo da kažemo da su oni došli ovde i nisu dugo osvojili turnir. Imaju kvalitet, ali ćemo pokušati da pobjedimo“, rekao je on.

Posebno je Engleze interesovalo da Gudelj prokomentariše Mitrovića i Vlahovića.

„Naravno, oni su igrači koji postižu golove, ali ne možemo da kažemo da treba da se plaše njih. Imamo dobre igrače u svim linijama tima. Moramo mi da se skoncentrišemo na sebe. Da treniramo dobro i da se pripremimo“, rekao je on.

Kao najveće prijetnje engleski mediji su istakli dvojicu, Kejna i Belingema.

„Oni su veoma dobri igrači (Hari Kejn i Džud Belingem), ali spremamo se timski. Tehnički, fizički. Spremni smo da se suprostavimo bilo kome“, rekao je on.

Postoje i povređeni igrači u Engleskoj reprezentaciji, ali Nemanja ne razmišlja o tome.

„Iskreno, nisam fokusiran šta se dešava u Engleskoj. Znam da imate dobre igrače. Ako neko ne igra, doći će drugi jako dobar na njegovo mjesto“, rekao je on.

Lekcija iz Katara je ozbiljno shvaćena.

„Važno je dobro početi turnir, ali jedna pobjeda ne donosi ništa u konačnom zbiru. Moramo igrati meč po meč, prvo se koncentrišemo na Englesku. Naučili smo mnogo iz Katara. Mislim da smo sada više iskusni. Slična je grupa u kojoj smo, sličan i stručni štab. Bilo je to iskustvo koje možemo iskoristiti“, rekao je on.

Nemanja je bio dijete kada je naša reprezentacija igrala EURO.

„Ne sjećam se mnogo. Srećni smo što smo ovde, zasluženo. Vrijeme je da se pokažemo. Nismo došli ovde samo da odigramo, nego i da pokažemo nešto“, rekao je on.

Zdravstveno stanje posle povrede.

„Osjećam se super. Oporavio sam se dosta brzo. Svi timovi su doprinijeli, sad se osjećam odlično. Koljeno je dobro. Moja uloga zavisi od trenera, od toga gdje ću da igram. To ćemo znati pred utakmicu“, rekao je on.

Pored toga, istakao je i da je podrška koju reprezentacija ima zaista velika.

„Mnogo nam znači. Obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu. Došli smo ne samo da odigramo, nego i da pokažemo nešto više državi i navijačima koji su došli da nas bodre“, rekao je on.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

(Sportske.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.