Grujo Radonjić za Borbu: Nijesam kamataš, nikad ne bih obrukao pretke

0

“Nikad se nijesam bavio nečasnim radnjama, pa ni kamatašenjem i zelenašenjem. Posao tužioca obavljam časno i pošteno, zato sam 17 godina i bio osnovni tužilac, jer nijesam želio da se guram ili da hvatam veze da me unaprijede, kazao je Grujo Radonjić, viši državni tužilac, u izjavi za Borbu. Njega policijski istražni tim sumnjiči da se navodno bavio davanjem novca na kamatu.
“Vršili su pretres, ništa nedozvoljeno nije pronađeno, što bi bilo predmet krivičnog djela. Dalji postupak je u toku, u cilju zaštite istrage ne mogu više ništa reći”, rekao je Radonjić.
On podsjeća da je prije par mjeseci pokrenuo parnični postupak zbog duga koje jedno lice ime prema njemu.
“Parnični postupak koji je uzrok svega ovoga se nastavlja 22. marta. Pozajmio sam čovjeku novac, nije ga vratio i pokrenuo sam postupak protiv te osobe, da mi vrati ono što je moje, a to je neko iskoristio da kaže da sam kamataš i zelenaš, što je laž. Ni jedan “kamataš” svoje klijente ne utužuje u redovnom postupku, a ja sam pokrenuo baš postupak da bih dokazao da nijesam kamataš niti zelenaš. Svoje pretke nikad ne bih obruka. Nemam potrebu da se time bavim, sve što sam radio, radio sam po zakonu. Mogu da poručim da poglavlja 23 i 24 neće biti zaustavljena, zbog mene, neću biti prepreka za to. Takođe, nijesam tužilac godinu dana, već 18 godina radim taj posao. Treba neko da se stidi što sam dugo bio u osnovnom tužilaštvu, skoro 17 godina, a da mi nije ponuđeno unapređenje, do prije godinu dana, jer nikad nijesam hvatao veze. Neka se pojavi neko, imenom i prezimenom i neka kaže da sam ja radio bilo šta protivzakonito, kazao je Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.