Grenel u petak u Beogradu sa Vučićem

Grenel u petak u Beogradu sa Vučićem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsjednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da su SAD spremne da čuje zahtjeve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je za RTS iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsjednik je juče u Davosu na marginama Svjetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbjednost Donalda Trampa Robertom O’Brajanom.

Vučić kaže da je O’Brajan pristojan čovjek koji želi da čuje i umije da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

– Mislim da on dobro razume poziciju Srbije – rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zahtjeve i stavove.

– Ne govorim da će sad SAD da pređe na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtjevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije – rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *