Grčka jasna: Nećemo priznati Kosovo

0

Stav Grčke da ne priznaje nezavisnost Kosova je dobro poznat i ostaje nepromijenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Djakofotakis za Tanjug.

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promijeniti stav i vjerovatno priznati Kosovo.

„U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromijenjen“, navodi se u pisanom odgovoru Djakofotakisa koji je Tanjugu proslijedila njegova pres služba.

Filips i Danijel Server izjavili su za RTV „Dukađini“ da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promijenti svoje stavove, osim Grčke.

„Grčka će vrlo vjerovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo vidjeti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.