Grci ljuti na Ciprasa: “Zabio je glavu u pijesak”

0

Grčki premijer Aleksis Cipras suočio se sa oštrim kritikama nakon što su požari u Atini i omanjem priobalnom gradu Mati odnijeli 88 života i u crno zavili cijelu zemlju koja tek počinje da se oporavlja od saniranja dužničke krize.
Preživjeli i politički protivnici optužuju Ciprasa i njegovu Vladu za izostanak senzibilnosti, jer se nijesu izvinili za posljedice smrtonosnih požara i nijesu uspjeli da spriječe tragediju.
Cipras je u ponedjeljak skratio posjetu BiH i vratio se zemlju nekoliko sati nakon izbijanja požara u blizini Atine, ali se potom nije mogao ni čuti ni vidjeti puna tri dana, piše Jutarnji.
Grčki premijer je u petak preuzeo političku odgovornost za požare u kojima je, po posljednjim podacima, poginulo 88 ljudi.
Ciprasovi suparnici krenuli su sa napadima na premijera na kraju trodnevne žalosti kritikujući Vladu, jer nije uspjela da zašti ljudske živote i što se nije ni izvinila za tragediju.
Iako je objavio niz mjera pomoći za stradala područja, opozicija optužuje Ciprasa da je zabio glavu u pijesak, što on odlučno odbacuje.
Prema tvrdnji opozicije, njega je više zanimao “komunikacijski aspekt” krize, umjesto “onoga što je stvarno bitno”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.