„Gradovi kad padne mrak”: Predstavnice Opštine Budva idu u Parizu

0

Predstavnice Opštine Budva učestvovaće na drugom transnacionalnom sastanku „Gradovi kad padne mrak”, koji će se održati od 28. februara do 1. marta u Parizu.

Tokom događaja, učesnici će imati priliku da raspravljaju o temama kao što su bezbjednost, inkluzivnost, kultura, mobilnost i održivost u oblasti noćnog života gradova.

Takođe, istraživaće se inovativni pristupi i najbolje prakse koje se mogu prilagoditi i implementirati u različitim urbanim kontekstima.

Konferencija „Gradovi kad padne mrak: Inspirativne priče iz Evrope”, biće otvorena za širu javnost i pružiće uvid u iskustva i uspješno realizovane projekte iz različitih evropskih gradova.

Drugi transnacionalni sastanak URBACT mreže „Gradovi kad padne mrak” obećava da će biti značajna prekretnica u razvoju inovativnih urbanih strategija za evropske gradove.

Kroz saradnju i dijeljenje znanja, partnerski gradovi ostaju posvećeni stvaranju sigurnih, živih i inkluzivnih noćnih urbanih okruženja za sve građane.

„Gradovi kad padne mrak” je, inače, transnacionalna mreža koja okuplja evropske gradove posvećene promovisanju održivog i inkluzivnog razvoja urbanih područja u večernjim časovima.

Kroz dijeljenje znanja, iskustava i najboljih praksi, mreža ima za cilj jačanje kapaciteta gradova prilikom suočavanja sa izazovima, kao i korišćenje prilika koje se tiču noćnog života u gradu.

Pod temom „Noćna ekonomija za održivi razvoj”, ovaj projekat, koji predvodi Braga, uključuje deset evropskih gradova, među kojima su Pariz (Francuska), Talin (Estonija), Varna (Bugarska), Đenova (Italija), Malaga (Španija), Nikozija (Kipar), Pirej (Grčka), Zadar (Hrvatska) i Budva (Crna Gora).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.