Građanski savez za promjene: Vratimo duh stare Podgorice

0

“Građanski savez za promjene (SDP-DEMOS-slobodni građani) će uz podršku svih slobodnih građana sačuvati kulturnu vrijednost i šmek Stare varoši. Zato tražimo vaš glas 27-og maja, da zajedno brinemo o našoj Podgorici!”, istakli su kandidati za odbornike Građanskog saveza za promjene u razgovorima sa građanima i komšijama u naselju Stara Varoš.
Kandidatkinja za odbornicu Tina Raičević smatra da je Stara varoš jedini dio grada u kojem se može osjetiti pravi šmek stare Podgorice.
“Taj šmek, nažalost, nestaje jer decenijama otuđena partijska elita ne brine o našem kulturnom nasljeđu.”, naglasila je ona.
Objašanjava da je Stara Varoš danas zapuštena i prepuštena bahatim pojedincima koji nelegalno grade zgrade i tako narušavaju izgled i duh ovog jedinstvenog prostora.
“Orijentalni arhitektonski stil zamijenjen je omalterisanim fasadama i visokim spratovima. To mora da se zaustavi!”, poručila je ona.
Kandidat za odbornika i stanovnik Stare Varoši Nedžad Muminović doživljava ovaj dio grada kao simbol Podgorice, ali simbol koji polako iščezava. Smatra da istinski duh Stare Varoši stanuje još samo u sjećanjima žitelja i u sevdalinkama.
“Zato 27. maja izađimo na izbore i zaokružimo broj 3, odnosno Građanski savez za promjene i povratimo tako duh i autentičnost našeg grada!”, zaključio je on.
Kandidatkinja za odbornicu i žiteljka Stare Varoši Munevera Vučeković navela je ulicu Luke Boljevića kao primjer nebrige otuđene DPS elite za ovaj dio Podgorice. Posebno se osvrnula na činjenicu da se u dijelu Stare Varoši nalazi improvizovano odlagalište otpada koje lokalna DPS vlast godinama ne sanira.
“Stoga vas molim da glasate Građanski savez za promjene, kako bi makar sačuvali one rijetke djelove grada koji još uvijek nijesu uništeni.”, poručila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.