“Građanska opozicija” ne bi ništa da mijenja: Manjina uslovljava opozicionu većinu

0

Demokratski front (DF) vjerovatno će organizovati sastanak sa dijelom opozicije, iako je većina opozicionih partija odbila njihov poziv na pregovore o zajedničkom djelovanju. Demokratski front je ranije pozvao ostatak opozicije na pregovore o zajdničkom djelovanju, ali su njihov predlog podržali samo lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i poslanik Aleksandar Damjanović.
Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” u tom političkom savezu razmatraju da organizuju sastanak, i pored nezainteresovanosti većeg dijela opozicionih partija.
“Izražavamo zadovoljstvo što su Damjanović i predstavnici Ujedinjene Crne Gore pozitivno odgovorili na naš predlog, jer to znači da je u ovom trenutku 21 poslanik spreman da se vrati u parlament. Vjerovatno ćemo organizovati sastanak sa njima trojicom, a ostavljamo mogućnost da se još neko od poslanika predomisli do sjutra, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Fronta.
Čelnici Demokratskog fronta su pozvali ostatak opozicije na pregovore o zajedničkom djelovanju, navodeći da bojkot nije dao očekivane rezultate i da treba razgovrati o novim oblicima saradnje. Oni su poručili da će se trajno vratiti u parlament ukoliko ostale partije odbiju pregovore. Pokret URA i Socijalistička narodna partija (SNP) njihov poziv su nazvali ultimatumom, dok Demokrate nijesu željele da ga komentarišu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.