Građani i firme za vodu duguju 6,6 miliona

0

“Odjeljenje za prinudnu naplatu je od početka godine pokrenulo 133 postupka prinudne naplate putem instituta javnog izvršitelja, čime je prekinulo zastaru potraživanja u iznosu od 188.150 eura”, navode iz preduzeća.

Iz Vodovoda navode da su zbog krize koja je nastala uslijed epidemije korona virusa privremeno obustavili isključenju korisnika sa vodovod ne mreže.

“U određenom periodu kada su bile na snazi oštrije mjere Vlade i NKT-a zbog sprječavanja širenja virusa korona, bila je obustavljena i prinudna naplata potraživanja putem javnih izvršitelja, za kategoriju domaćinstava”, kažu iz preduzeća.

Oni objašnjavaju u kojem slučaju isključuju potrošača sa vodovod ne mreže.

“Svim pravnim licima koja imaju tri, kao i fizičkim licima koji imaju više uzastopno neizmirenih računa, šaljemo opomene sa iznosom duga. Podsjećamo korisnike da ukoliko imaju dug za utrošenu vodu mogu iskoristiti pravo potpisivanja reprograma i plate dug u više mjesečnih rata. Napominjemo da putem sajta građani onlajn mogu platiti račune za utrošenu vodu, fizička i pravna lica mogu provjeriti račun, ali i reklamirati ga, prijaviti stanje na vodomjeru i putem mejla mogu dobiti račun za utrošenu vodu”, navode iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Počektom maja iz ovog preduzeća su naveli da će zbog većine privrednih subjekata koji su bili zatvoreni zbog korone i nijesu trošila vodu, imati gubitke.

“Imamo nedostajuća sredstva od strane privrednih subjekata na koje smo navikli da izmiriju obaveze. Na primjer, Delta je mjesečno skoro 5.000 eura plaćala za utrošenu vodu, imamo restorane koji su plaćali od hiljadu do dvije hiljade eura. Restorana i lokali sada ne rade, pa ni tu nema ni potrošnje. Četiri objekta su ustupljeni za karantin i to tri hotela i Studentski dom. Za ta četiri objekta je to možda ukupno oko 5.000 eura, u zavisnosti od visine računa”, saopšteno je tada iz preduzeća.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.