Gradili na divlje: Policija podnijela krivične prijave protiv jednog fizičkog i jednog pravnog

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom, izvršili kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva.

„Tom prilikom je utvrđeno da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva“, gdje je na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom“, saopšteno je iz Uprave policije.

Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova.

„U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi „Gugi Commerce d.o.o. Budva“, B.S. (61)“, dodaje se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura.

„Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva „Gugi Commerce d.o.o. Budva“ i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje“, zaključuje se u saopštenju UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.