Grad u Danskoj uveo petak kao neradan dan

0

Vlasti Odšereda, uvele su četvorodnevnu radnu nedjelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji u kojoj radi oko 300 ljudi. Petak mogu da koriste kao slobodan dan.

Odšered je poluostrvo na sjeverozapadnom dijelu ostrva Seland u Danskoj. Udaljen je oko 100 kilometara od Kopenhagena, ka zapadu. U gradu živi oko 33.200 stanovnika.

Kirsten Lund Markvardsen, iz opštinske administracije, napomenula je da su poslije dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj nedjelji konačno sprovedu u djelo.

Ona je dodala da u gradskoj upravi svi vjeruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

„Sigurni smo da će ljudi cijeniti to što imaju dodatni dan za odmor“, rekla je Markvardsen, dodajući da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati nedjeljno. Inače, standardna radna nedjelja u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada i presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

(m.cdm.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.