GP Nova ljevica: Vlada da ispuni obećanje dato građanima, pomoć da ne bude selektivna!

0

GP Nova ljevica kao pokret čiji su prioritetni ciljevi djelovanja socijalna i egzistencijalna pitanja građana, poziva Vladu Crne Gore i premijera što prije da upute obećanu pomoć građanima.

“Svima, bez razlike i da ta pomoć bude srazmjerna potrebama građana, a ne da to bude samo određenoj kategoriji (socijalnim slučajevima).

U ovoj situaciji većina građana je u stanju socijalne potrebe. Pozivamo ih da osim finansijske pomoći da obezbijede subvencije na račune za električnu energiju, vodu, komunalije i time pokažu da je Crna Gora i stvarno država socijalne pravde i da je njena Vlada na tom kursu.

Poslednjih dana GP Nova ljevica dobija sve više poziva i žalbi penzionera, podstanara, radnika koji su ostali bez posla, samohranih roditelja. Penzionerima je obećana novčana pomoć u simboličnom iznosu od 50 eura, ali samo onima do 128 eura penzije, dok oni koji imaju 129 ili par eura veću penziju, neće dobiti pomoć, što je nepravedno i neodgovorno.

Pomoć treba da dobiju i oni kojima je penzija do visine minimalnog ličnog dohotka. Samohrani roditelji, porodice sa djecom čiji su roditelji ostali bez posla ili su im smanjene plate, već su u teškoj situaciji jer ne mogu obezbijediti egzistenciju i platiti režijske troškove.

Takođe nam se veliki broj građana koji su podstanari požalio da im vlasnici stanova prijete da će biti izbačeni na ulicu ukoliko im ne plate.

Podsjećamo, nakon apela GP Nova ljevica Vladi Crne Gore Predsjednik Vlade je obećao pomoć građanima koji su usled posledica pandemije ostali bez posla, malim privrednicima, radnicima, podstanarima, nezaposlenima, itd. što do ovog trenutka nije ispunila, kazao je Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.