Gosti ispraćeni sa četiri komada: Partizan demolirao Mačvu

Gosti ispraćeni sa četiri komada: Partizan demolirao Mačvu

Zvezda u najavi u Humskoj 1. Samo što je postigao prvi, Filip Stevanović dodao je i drugi gol u dresu Partizana. Mladom napadaču je pogodak protiv Konahsa toliko dao krila, da je blistao na terenu tri dana kasnije protiv Mačve i vodio crno-bele do druge pobjede u novom prvenstvu – 4:0 (2:0).

Potpuno opušten i savršeno motivisan, Stevanović je po lijevom krilu cijepao odbranu Mačve, stvarao joj ogromne probleme, a manirom iskusnog prvotimca ubacio se na drugu stativu u 19. minutu i samo spustio glavom loptu u gol za 1:0.

Do kraja poluvremena kreirao je i akciju za drugi gol, kod kojeg je Urošević centaršutem pogodio u glavu Ožegovića, koji je takođe spojio dva pogotka na dvije uzastopne utakmice i ozbiljno zaprijetio Umaru Sadiku da bi mogao da ga istisne iz prvih 11 Partizana. Uspio je napadač Partizana i da asistira Sejdubi Sumi za pogodak. Svoj posao je odradio ove večeri za visoku ocjenu.

Odgovorio je Ožegoviću, doduše, Umar Sadik u samom finišu utakmice, kada je konačno uspio da postigne prvenac u dresu Partizana na zvaničnim utakmicama i sa te strane skine ogroman teret sa svojih pleća.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *