“Gospodar Kosova” prijeti: Srbija će odgovarati za sve ove žrtve

0

Predsjednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji tvrdi da je u ponedeljak i formalno započeo procedure osnivanja međunarodnog tribunala za zločine koje je, kako je rekao, Srbija počinila na Kosovu.

On je istovremeno zapretio hapšenjem “kukavicama koje su danas slobodne u Srbiji”.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Prištini u prisustvu predstavnika nestalih, organizacije ratnih udruženja, kosovskog ministarstva pravde, šefova poslaničkih grupa i civilnog sektora u kosovskoj skupštini održan sastanak o formiranju tribunala i da je Veselji u uvodnom obraćanju rekao da je međunarodni sud “prijeko potreban” kako bi osudio zločine koje je, kako tvrdi, Srbija počinila.

Veselji, koga zovu “Gospodar Kosova”, naveo je da je riječ o progonu koji je bio “sličan Holokaustu”, poručivši da “Kosovo ne prihvata ćutanje i negiranje” i da će pravda biti zadovoljena.

– Srbija će odgovarati za sve ove žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji, bićete uhapšeni. Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa Oslobodilačkom vojskom Kosova, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas – prijeti Veselji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.