Goran Slovinić nakon ranjavanja ekskluzivno za Borbu: Državni je projekat da nas likvidiraju jer smo opozicija, pojedini šefovi policije služe kriminalcima!

Goran Slovinić nakon ranjavanja ekskluzivno za Borbu: Državni je projekat da nas likvidiraju jer smo opozicija, pojedini šefovi policije služe kriminalcima!

Budvanin Goran Slovinić, koji je prije par noći ranjen u napadu u lokalu “Korkovado”, sumnja da je motiv napada da se on i ljudi koji su njemu bliski, a koji su poznati kao opozicionari, kako se bliže izbori uklone, a vjerovatno i likvidiraju. On je optužio šefove specijalnih policijskih timova da kriminalce koji su optuživani za ubistvo novinara i ministra vojnog ne smiju da pretresaju, a da njega i desetak staromještana, svakodnevno maltretiraju i pretresaju.

“Ne znam ko želi da me ubije. Smatram, ne mogu da tvrdim, da je ovo državni projekat, da se nas nekoliko staromještana uklonimo pred izbore, a neki od nas da se likvidiraju. Ne sumnjam na cijelu policiju, ali sumnjam da su neke vođe policijskih timova korumpirane i da sarađuju sa nekim kriminalcima”, otkriva Slovinić u ekskluzivnoj ispovijesti za Borbu.

Slovinić se oporavlja od povreda zadobijenih u napadu (foto: Borba)

Tvrdi da su on i njegovi prijatelji, u poslednje vrijeme, prije pokušaja atentata, najmanje tri puta pretresani od strane policije i da kod njih ništa nije pronađeno.

Budvani Dragan Marković i Goran Slovinić ranjeni su na terasi lokala Korkovada, ispod starogradskih bedema u Budvi, a Marko Ljubiša Kan je prošao bez povreda.

“Nas desetak, staromještana, smo na specijalnom udaru policije, već dobrih mjesec i po dana, od kada je u Budvu prebačen specijalni policijski tim u Budvu. Pretresani smo u zadnjih 15 dana, pa sigurno, i u samom lokalu gdje se napad desio, najmanje tri puta. I nikad ništa nijesu našli kod nas. Non stop nas zaustavljaju i pretresaju auta, sve nam prevrnu i izvrnu, ali ništa ne nađu. To je nevjerovatan pritisak i oni to rade i dalje. Policija želi da nas staromještane predstavi kao kriminalce, a mi se bavimo legalnim ugostiteljskim poslovima, plaćamo poreze i sve druge dažbine državi. Nas svakodnevno napadaju iz specijalnog policijskog tima, a one kriminalce koji su optuženi za ubistvo novinara i ministra vojnog, koji imaju duge cijeve u blindiranim kolima, nikad niko nije pretresao. Glavne kriminalce koji su pravi kriminalci oni štite, niko ih ne dira. Ne znam ko je pucao na nas, ali je taj neko dobro znao da smo goli kao fišeci i da nemamo nikakvo oružje. Mi smo pretresani prije ovog događaja, tri puta i to detaljno. Očigledno da je neko time htio da da signal napadačima da smo lake mete i da smo glineni golubovi. Ne mogu da tvrdim, ali sumnjam, da neko svjesno šalje poruku kriminalcima da nas napadnu, jer se bliže izbori, a mi smo prepoznati kao opozicionari, pa smo idealna meta za likvidaciju, priča Slovinić u za naš portal.
Metak ga pogodio u stomak (foto: Borba)

Prozvao je šefove policijskih timova da javno saopšte zbog čega i po čijem naređenju ne smiju da pretresu ni jednog ozbiljnog kriminalca u Budvi.

-Ko im to nalaže? Ko im to dozvoljava? Neka neko od njih odgovori javno ko štiti te kriminalce. Pozivam ih da javno kažu, da pokažu makar jednu službenu zabilješku, koga su od kriminalaca u Budvi pretresali. A svi znaju, pa i ti isti policijski šefovi, da neki kriminalci sa Svetog Stegana imaju u svom obezbjeđenju i ljude iz inostranstva, blindirana auta i duge cijevi i svi ćute, i ne smiju ni da ih pretresu, a nad nama se iživljavaju i hoće da nam dođu glave”,  priča Slovinić.

Dodaje da je kritične večeti otišao u pomenuti lokal da popije piće i da se tamo sreo sa Markovićem, a kasnije i sa Ljubišom.

“To je bilo uveliko poslije ponoći. Preko puta nas su bila četvorica inspektora iz Budve, a indikativno je da su iz lokala otišli nekih sedam, osam minuta prije nego se desio napad. Čini mi se da su bili udaljeni od mjesta napada nekih 200-250 metara u momentu kada se desilo pucnjava”, prisjeća se Slovinić.

Kaže da je vidio čovjeka sa dugom kosom, najvjerovatnije je u pitanju perika, i bradom kako je krenuo da prilazi sa bočne strane.

“Jedan od mladića koji je bio u blizini je vjerovatno primijetio da ima pištolj u ruci i odgurnuo ga je prije neko je prišao našem stolu. Tada smo se okrenuli ja i Ljubiša prema njemu, sve to je trajalo sekundu, a onda smo krenuli da bježimo u kontra pravcu. On je sa nekih desetak metara razdaljine, počeo da puca u našem pravcu. Osjetio sam da mi je nešto vruće u stomaku, poslije samo par koraka, ali nijesam stao nego sam nastavio da idem ka hotelu Avala. U prvom naletu su bila tri, četiri pucnja, a poslije kratke pauze, čini mi se da sam čuo još sedam ili osam zaglušujućih udara. Mene je jedan taksista, koji je bio tu, i kome sam, zahvalan, odmah ubacio u auto i prevezao u Hitnu. Zaista, moram da pohvalim osoblje Hitne u Budvi i kasnije bolnice u Kotoru koji su bili maksimalno korektni i ljubazni i dan danas se prema meni odnose veoma ljudski i profesionalno, kaže Slovinić.

Podsjeća da je na njega bio planiran napad i u martu ove godine kada je policija u Budvi uhapsila čovjeka iz Peći u čijem je stanu pronađen arsenal oružja.

 

Related posts

10 Comments

 1. real

  a sto je ovaj toliko vazan opozicionar pa oce da ga ubiju smijesna prica
  kazi pravi razlog a ne ovo laprdanje

  Reply
 2. Mr.smith

  Osudjuje policiju i drzavu da hoce da ga likvidiraju a ista ta policija je pronasla i uhapsila ovog momka iz Peci na osnovu operativnih saznanja, nevjerovatno kolika je ovo kontradiktornost…

  Reply
    1. Mr smith

     Ako je tako kako je moguce da su gubili zadnjih 30 godina? Covjek je izasao iz Demokrata,ali je tacno da je dao najveci doprinos za demokrate, ali je takodje tacno da nema stranke u kojoj nije bio

     Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *