Goran Grabovica iz Njujorka za Borbu: U Americi nema ograničenja kretanja, izletišta su puna, radnicima koji su poslati kući sve je plaćeno!

1

U Njujorku rijetko koga možete sresti da nosi medicinsku masku na ulici. Nije uveden nikakav policijski čas, nema ograničenja kretanja ljudi. Tačno je da su restorani zatvoreni, a juče sam bio na Long Islandu, pola sata vožnje od Njujorka i bilo je puno naroda i djece koji su šetali, družili se i igrali. Niko od njih nije nosio ni masku ni rukavice, priča za Borbu Goran Grabovica, Podgoričanin koji godinama radi u Americi.

Kaže da je u najzaraženijem Njujorku, situacija medijski napumpana do vrhunca.

”Pamtim za ove tri godine Njujork kao prelijep grad, sada je iskreno prazan i tužan tokom dana. Što se tiče policiskog časa, nema ga. Policije ima na svakom ćošku, ali još nije u uveden, a nije ni ograničeno kretanje! Restorani ne rade, ne radi bukvalno ništa sem prodavnica i većih marketa! Sve je na čekanju i nadamo se boljim danima, dodaje on.

Priča o koroni je, kaže, u medijima 24/7, non stop se apeluje da se što manje izlazi.

”Radnicima je ostanak kod kuće plaćen! Ukinuto je plaćanje renti u većini zgrada, a ostalo je na čekanju. Što se tiče broja preminulih u Njujorku ta brojka je 3.500, a grad ima 8 miliona stanovnika. Ovdje ko god sada umre prepisuje se koroni, kaže on.

Saobraćaj se kaže i u gradu i među gradovima odvija normalno, kamioni prevoze robu bez problema.

“Juče sam bio na Long Islandu, to je pola sata od Njujorka, van grada, gdje bilo sve prepuno od ljudi. Bilo je mnogo djece i ljudi koji šetaju, nikoga sa maskom nisi mogao vidjeti”, poručuje Grabovica.

1 Comment
  1. Bokelj komentariše

    Mediji nam kroje zivot…Gebels,sto puta izgovorena laz postaje istina,svi uce od njega

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.