Goran Danilović o partnerima DPS-a: Digli smo cijenu političkim predatorima

0

Lider ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović ocijenio je da je pogešno na lokalnom nivou pregovarati sa manjim konstituentima vlasti Demokratske partije socijalista (DPS), i očekivati da su lokalno drugačiji i principijelniji.
Danilović je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da iskustvo uči opoziciju da je skorije napravila krupne greške u pokušajima da smijeni DPS i prvi put u istoriji na izborima promijeni vlast.
„Nudeći manjinske vlasti malim partnerima DPS-a podizali smo im cijenu, i zato danas predstavljaju ni malo manji problem od Đukanovićeve stranke koja ih je isforsirala do nivoa da odlučuju“, kazao je on.
Kako je naveo, vrijeme je pokazalo da su manji partneri DPS-a „potom postajali politički predatori, i da su zaogrnuti plaštom manjeg ili predstavnika manjinskih naroda postajali dominantni činioci zloupotreba državnih resursa i rukovodećih pozicija“.
„Vjerujem s toga da je duboko pogešno na lokalnom nivou pregovarati sa manjim konstituentima DPS vlasti i očekivati da su lokalno drugačiji i principijelniji. Ta politika nije samostalna ni juče ni danas – neće biti ni sjutra“, upozorio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.