Google: Moći ćemo da dodajemo ulice na Gugl Mapsu

0

Kompanija Gugl (Google) uvodi nove načine na koje korisnici mogu dati svoj doprinos aplikaciji Maps.

Gugl je najavio tri nova načina pomoći koji će učiniti aplikaciju Maps informativnijom i preciznijom, odnosno korisnijom kada ljudi provjeravaju određene lokacije putem interneta prije nego se zapute prema njima iz svojih domova.

Tokom aprila će korisnici moći pristupiti Local Love izazovu, a to važi za korisnike Androida u SAD-u. Pojaviće se opcija za doprinos u pružanju informacija o 100.000 poslovnih subjekata u sekciji Contribute. Osim što će korisnici moći da ostavljaju svoje komentare i ocjene, moći će i da potvrde te dodati informacije poput radnog vremena.

Gugl će takođe omogućiti korisnicima da osvježe fotografije određenih lokacija uz kratki tekstualni opis. Te fotografije se mogu odnositi čak i na samo promjenu izgleda lokacije bez potrebe za ostavljanjem komentara ili ocjene. Fotografije će moći da se vidje u tabu Updates.

Također, Gugl je pripremio i mogućnost prijavljivanja promjene mape pomoću desktop alata za uređivanje. Korisnici će moći da dodaju ulice koje nedostaju odabirom opcije “Edit”. Osim toga, moći će da se promijeno i pravac uloce te napraviti ispravke ili potpuno ukloniti netačne ceste. Biće dozvoljena i promjena naziva određene ulice kada on više nije tačan. Naravno, sve promjene će Gugl provjeravati prije nego budu prihvaćene i dostupne ostalim korisnicima aplikacije Maps.

Navedene mogućnosti će u narednim mjesecima biti dostupne u 80 zemalja svijeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.