Google maps uveo novu funkciju: Stigao pregled kvaliteta vazduha

0

Najnovije ažuriranje Google Maps aplikacije donosi novi sloj mapa, koji će korisnicima prikazivati AQI podatke, odnosni indeks kvaliteta vazduha.

Ažuriranje Google aplikacije je dostupno za iOS i Android uređaje, a nova funkcija takođe omogućava korisnicima da steknu predstavu o tome kakav je kvalitet vazduha u nekoj oblasti – da li je smoga ili dima, da li je zagađen ili nije.

Novi AQI slojevi takođe dolaze sa vodičem za odgovarajuće aktivnosti na otvorenom u odnosu na kvalitet vazduha, odnosno koje treba izbegavati. Google Maps takođe prikazuje kada su informacije poslednji put ažurirane.

Trenutno je ova funkcija dostupna u SAD, Indiji i određenim delovima Australije, a aplikacija uzima podatke od vladinih agencija i PurpleAir-a, jeftine senzorske mreže koja korisnicima može dati lokalni prikaz kvaliteta.

Da biste omogućili ovaj sloj kvaliteta vazduha na vašoj mapi, potrebno je da pritisnete dugme u gornjem desnom uglu ekrana vašeg telefona, a zatim izaberete kvalitet vazduha među ponuđenim slojevima.

Novo ažuriranje je takođe donelo sloj lokacija požara, ali je ova funkcija dostupna samo za SAD.

Još uvek ne znamo kada će podaci kvaliteta vazduha biti vidljivi za Srbiju, ali se nadamo da nećemo dugo čekati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.