Google Maps nudi 3D prikaz poznatih znamenitosti

0

Popularna aplikacija Google Maps uvela novitete, a među njima se ističe 3D prikaz poznatih znamenitosti.

Googleov 3D „immersive view“ još uvijek nije u potpunosti spreman, ali se već može vidjeti šta će nuditi u budućnosti. Google je lansirao nadogradnju za aplikaciju Google Maps namijenjenu uređajima s Androidom i iOS-om, koja donosi pogled iz zraka na gotovo 100 znamenitosti uključujući Alcatraz u San Francisku, Big Ben u Lonodnu i Empire State Building u Njujorku.

Ova nova funkcija kombinuje AI tehnologiju s milijardama fotografija uključujući satelitske i Street View fotografije kako bi se kreirali realistični 3D prikazi.

Google ovo predstavlja kao alat za preglede namijenjen turistima, ali je koristan i onima koji su znatiželjni te žele razgledati znamenitosti.

Prikaz iz zraka je dostupan svim korisnicima širom svijeta, a dovoljno je samo pronaći orjentir na Google Mapsu i potom posjetiti sekciju Photos.

No, to nije sve, jer Google unapređuje navigaciju za bicikliste prikazujući detaljnije informacije o rutama, uključujući gust automobilski saobraćaj, stepenice, strma brda i tipove puteva. Takođe, biće lakše upoređivati rute. Poboljšanja navigacije za bicikliste će biti dostupna za stotine gradova u narednim sedmicama.

Takođe, stigle su i nove notifikacije za dijeljenje lokacije kako bi korisnik znao kada prijatelj dolazi ili odlazi s određenog mjesta. Notifikacije su omogućene samo korisnicima koji pristaju na dijeljenje lokacije.

(Klix.ba)

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.