Gojković: Izvještaj o Kosovu biće javno dostupan, a rasprava sadržajna

0

Izvještaj o Kosovu i Metohiji biće javno objavljen, tako da će svi poslanici i mediji moći da se upoznaju sa njim do sjednice u ponedjeljak, kaže predsjednica Skupštine Maja Gojković, ocenivši da će njoj prisustvovati “oni koji osjećaju odgovornost prema svojim biračima i koji imaju političke stavove po pitanju KiM”.

Ona je dodala da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, navodeći da će prvi govoriti i predstaviti izvještaj o situaciji na KiM i dijalogu između Beograda i Prištine od 2013. do 2019. godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da će posle izgalanja predsjednika Vučića svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izvještaj Kancelarije Vlade Srbije za KiM i da iznesu svoje stavove.

Gojković je rekla i da je Kancelarija za KiM obavijestila da će danas predati Skupštini izveštaj, i dodala da se on odnosi na dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU. Izveštaj će, dodala je, biti dostupan svim poslanicima, a biće objavljen i javno, tako da će do početka sjednice svi zaintresovani moći da se upoznaju s tim dokumentom.

– Time će se ispuniti uslovi da se poslanici detaljno upoznaju sa ovim sadržajnim izvještajem i s tokom pregovora između Beograda i Prištine” – navela je ona.

Ocijenila je i da “oni koji unaprijed govore da neće doći na sjednicu u ponedeljak, 27. maja, sakrivaju činjenicu da je danas politička hrabrost i mudrost da se ima stav o Kosovu i Metohiji”.

“- Možda nemaju šta da kažu, pa im je lakše da napadnu one koji imaju, a neki od njih žele da sakriju da su ih poslanici napustili dok su oni bili van parlamenta” – rekla je Maja Gojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.