Gojko Vukčević uhapšen: Nestručnim rukovanjem aktivirao eksplozivnu napravu koju je prevozio

Gojko Vukčević uhapšen: Nestručnim rukovanjem aktivirao eksplozivnu napravu koju je prevozio

Policija je uhapsila Gojka Vukčevića (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije je saopšteno da su pripadnici kriminalisitičke policije Centra bezbjednosti Podgorica “policijsko tužilačkim aktivnostima došli do saznanja pod kojim okolnostima se dogodila eksplozija u motornom vozilu 24. avgusta u podgoričkom naselju Zabjelo, rasvijetlili događaja i uhapsili osumnjičenog”.

Vukčević, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, je 24. avgusta teško povrijeđen nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek “golfa VI”.

“Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je G.V. (32) izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, on je uhapšen juče i danas će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Nakon sprovedenih uviđajnih radnji i forenzičkih vještačenja, policija je došlo do dokaza da je uzrok eksplozije u vozilu, kojim je upravljao G.V, njegovo nestručno rukovanje sa improvizovanom eksplozivnom napravom visoke razorne moći, koju je tom prilikom prevozio”, zaključeno je u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *