Godinama prisluškivali Mandića i Kneževića i mitropolita Amfilohija, a od prošle godine Krivokapića, Bečića…

11

Od početka prošle godine, do izbora 30. avgusta, agenti tajne službe svakodnevno su, navodno, nezakonito pratili i snimali pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, niz tadašnjih opozicionih političara i novinara.

Specijalno državno tužilaštvo i njihov Specijalni policijski tim za to su optužili bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i njegovog podređenog Srđu Pavićevića.

Po Peruničićevom usmenom nalogu Pavićević je tajnim agentima naređivao da svakodnevno, makar po dva sata, snimaju i prate aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, lidere Nove srpske demokratije Andriju Mandića, Demokratske narodne partije Milana Kneževića, SNP-a Vladimira Jokovića, Slavena Radunovića, Gorana Danilovića, Borisa Bogdanovića, Mila Božovića, Marka – Bata Carevića, Nevenku Bošković Ćirović i novinara Petra Komnenića.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić je objasnio da su postupali po prijavi v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

On je kazao i da su Peruničić i Pavićević juče saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tajni agenti po sat ili dva, svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude.

Objasnio je i da za sada ne znaju da li je i za šta taj materijal korišćen.

“Na osnovu do sada prikupljenih dokaza postoji osnovana sumnja da je prijavljeni S P u svojstvu odgovornog lica u ANB-u, počinio gore navedeno krivično djelo na način što je od januara do septembra mjeseca 2020 godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava imenovanih lica na način što je postupao po usmenim nalozima osumnjičenog D P, i u više navrata davao usmene naloge službenicima ANB-a kojim aje bio nadređeni rukovodilac da izvrše praćenje i osmatranje imenovanih lica uz korišćenje tehničkih sredstava za fotodokumentovanje na području opština Podgorica, Cetinje i Budva, što su službenici ANB-a i uradili, kojom prilikom je koordinirao i sam učestovao u ovim aktivnostima, bez prethodno izdatog pisanog naloga, za praćenje i osmatranje, i ako je znao i bio dužan da zna da je to suprotno članu 11 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost”, rekao je Radonjić.

11 Comments
 1. koćeznat komentariše

  Pa se onda vidite što ste pričali 😀

  9
  11
  1. LipaLipa komentariše

   … mene se cini, ovo je laznjak, teski,… ovaj Vuksic, vonkcioner df, visoki, … treba ubaciti Milana Andriju u “drustvo” Anfilohija. … koji ih ocima vidjet ne mogao, licemeri, … kakav Zdravko, nije on tada o politici ni sanjao, … aj’ zdravo, …

   2
   8
   1. Felacio MNE komentariše

    Ooo Lipa Lipo , jesi li obavila fumare..
    Fumo,fumo.
    E shipu racq, Lipa Lipo jedna

    1
    1
    1. LipaLipa komentariše

     … bas si MNE i radis felacio, … da je tako ne bi se javljao na moje postove, … no cega se pametan stidi, budala se ponosi, … pusi kad si navikao, … imas tri opcije: Milo/Vucko/Rama, … svi poznati kao velike karonje, … aj’ zdravo, …

 2. Sparta komentariše

  Znali su koga treba . Prave borce. Nek se ponose na ovo ,jer znaci da su cisti. Podrska za DF i ZBNK

  41
  5
 3. NIKO99 komentariše

  Nema smisla pratiti nekoga samo dva sata dnevno izuzev ako nije u pitanju zadovoljenje forme ili saznavanje rutine osobe. Ovdje je problem što nisu pratili kriminalce i neprijatelje države vež rodoljube. Radili su za kriminalce. Resurse države koristili u pogrešne svrhe. Moguće je da su čekali naređenje kriminalaca da neke osobe sa ovog spiska fizički eliminišu.

  24
  2
 4. PRAVEDNIK komentariše

  sto ce ovaj radonjic ovodjen zar ga brdjovic nije stavio na transfer listu ka i ostale spijune iz policije koji su radili po diktratu veljovica , lazovica i golubovica a sve po naredjenju covjeka iz sume.

  19
  2
  1. crni komentariše

   A Medojevica?? Hahahahahah. Sad je sve jasno svima, toliko su bili sigurni da je njihov da nije bilo potrwbe da ga slusaju.

   9
   13
 5. ja lično komentariše

  A što Meda niko nije ? Da nije gubav.? Ili je na ušno?

  11
  15
 6. Milica komentariše

  Sramota, za to se mora odgovarati! Df kad je pricao niko nije vjerovao…

  10
  2
 7. Lorena komentariše

  Sramno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.