Godeč: Dobro poznajemo sve rivale, Rumunija je bez Neagu i to mijenja stvari

0

Nimalo lagan zadatak čeka crnogorske rukometašice ove zime u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Voljom žrijeba danas je odlučeno da će Lavice odmjeriti snage sa Rumunijom, Srbijom i Češkom u grupi A.

Ivana Godeč, kao i Đurđina Jauković, smatra da su ona i saigračice dobile tešku grupu. Pivotmenka Budućnosti otišla je korak dalje i rekla da je ovo možda i najteža grupa na prvenstvu.

Dobile smo možda i najtežu grupu, u kojoj su timovi koje odlično poznajemo i u kojoj nema izrazitog favorita, niti autsajdera. Dobro je to što poznajemo odlično sve rivale, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja u pripremi utakmica“, započela je Ivana.

Ipak, sve ekipe su dobro poznate Crnoj Gori, a prethodni mečevi sa ova tri tima su završavana pozitivno.

Sa Srbijom smo igrale nedavno u kvalifikacijama, protiv Češke na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dobro pamtimo i duel protiv Rumunije u Skoplju, u kojem smo došle do pobjede koja nam je donijela polufinale na EHF Euro 2022. Rumunija je sada bez Neagu i to svakako značajno mijenja stvari, jer znamo koliko je značila za reprezentaciju i kakva je bila njena saradnja sa pivotom Pinteom“, dodaje rukometašica Budućnosti.

Vjeruje da će povratak Đurđine Jauković biti jako bitan. Prvi cilj je plasman u glavnu rundu.

Ipak, fokusirane smo na nas, važno je da mi budemo kompletne, a kada nam se vrati Đurđina Jauković, vjerujem da će sve biti mnogo lakše, jer se vidjelo koliko nam nedostaje na olimpijskom kvalifikacionom turniruPrvi cilj je glavna runda i želimo da prenesemo što veći broj bodova, jer smo na prethodnom EHF Euro 2022, vidjele koliko je to značajno da bi se napravio veliki rezultat“, zaključila je Ivana Godeč.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.