Glavni odbor SDP podržao formiranje saveza sa SD-om, LP-om, udruženjima, intelektualcima i aktivistima

0

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) donio je na predlog Predsjedništva SDP odluku da podrži formiranje saveza koji bi uz našu partiju činili Socijeldemokrate (SD), Liberalna partija (LP), nestranačka udruženja i nezavisni intelektualnici kao i veći broj istaknutih građanskih aktivista, saopšteno je iz SDP-a.

„Svjesni ozbiljnosti političkog, ali i društvenog i socijalnog momenta u kojem se naša zemlja nalazi, smatramo da je nužna saradnja i zajednička borba partija i pojedinaca koje su vrijednosno i ideološki bliske. Crnu Goru vidimo onakvu kakva je Ustavom definisana – kao građansku, multietničku, evropsku i evroatlansku državu koja će baštiniti sve ono što nas kao društvo spaja“, navodi se u saopštenju.

Kazali su da ih „posebno raduje to što ovaj savez neće biti zbir tri političke strukture nego što ga je kao snagu za budući razvoj Crne Gore prepoznao i niz istaknutih pojedinaca, profesora Univerziteta, privrednika, umjetnika, sportskih radnika, vrhunskih studenata, ekoloških i građanskih aktivista“.

„Upravo ta podrška, koju svakodnevno dobijamo nas je opredijelila da napravimo savez u čijem će središtu biti borba za modernu, evropsku i naprednu Crnu Goru ujedinjenje oko univerzalnih vrijednosti zajedništva“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.