“Glas javnosti”: Zbog fijaska na skupu u Podgorici, nove trzavice u DPS-u!

4

Nakon debakla na Patriotskom skupu u Podgorici, kada nijesu uspjeli da iz cijele Crne Gore dovedu 10.000 ljudi, u DPS-u je došlo do novih lomova, piše portal “Glas javnosti”.

Kako saznaju iz krugova bliskih Demokratskoj partiji socijalista, nakon jučerašnjeg “patriotskog” skupa u Podgorici, organizovanog sa proklamovanim ciljem odbrane Crne Gore od “četničke” i “velikosrpske” ideologije pobednika parlamentarnih izbora, a ustvari kako bi se zbili stranački redovi posle izbornog debakla, u redovima pomenute, ionako ozbiljno uzdrmane partije, došlo je do novih lomova.

“Naime, u sklopu pokušaja DPS da se ogradi od organizacije ovog skupa, i u javnosti plasira tezu da iza njega stoje određene fantomske montenegrinsko-neokomitske organizacije, donijeta je odluka da među govornicima na skupu ne bude istaknutih funkcionera DPS. Na taj način je omogućeno da jedan od govornika, nekadašnji predsjednik Omladine Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) i organizator “antilitije” na Cetinju u januaru ove godine, Predrag-Peđa Vušurović, koji je, u izlivu nemuštog milogorstva, rekao da se Crna Gora nalazi pod “okupacijom” i da će joj pobjednici izbora donijeti “četničku slobodu”, svojom tiradom izazove oduševljenje prisutnih, i preotme titulu svojevrsne “zvijezde” ovog ultranacionalističkog pira.

To je dovelo do ozbiljne uznemirenosti i turbulencija u vrhu DPS, u kom smislu je njen lider i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bukvalno pobesneo na svoje saradnike nakon što je saznao da Vušurović, osokoljen podrškom i ovacijama koje je dobio na skupu, razmišlja o ozbiljnijem aktiviranju unutar DPS, iako nije poznato ni da li je (još uvijek) član ove stranke. Radi se o tome da je Đukanović prepoznao da Vušurović posjeduje harizmu, ali i ultranacionalističku retoriku kojom bi mogao da pridobije prevashodno mlađe članove i aktiviste stranke, zbog čega se pribojava da bi mogao da iskoristi postojeće rasulo u DPS i pokuša da se isprofiliše kao “novo lice” stranke, a u perspektivi možda krene i u njeno preuzimanje.

Iako Đukanović Vušurovićev nastup na jučerašnjem skupu smatra prvim konkretnim korakom u pravcu njegovog pozicioniranja u strukturama DPS, ostaje da se vidi da li će to zaista uroditi plodom, ili je riječ o tome da je najuži vrh DPS nakon izbornog fijaska dospio u stanje iracionalnog straha, u kojem mu se priviđaju stvari koje nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti.”

(Glas javnosti)

4 Comments
 1. Pih komentariše

  Kad prije su se svi ovi nesporazumi izdešavalo, s obzirom da je skup završen kasno sinoć, a ovaj tekst je napisan rano jutros?

  19
  12
 2. Ggg komentariše

  Majku vam jebem

 3. mogli bi zivjet ko da smo Svicarska da nam nije nezasitih komentariše

  Sve je jasno kome mogu destabilizacija i neredi ici u prilog u ovoj situaciji.Dok oni zavadjaju narod na vise nacina oni samo sa sebe skrecu paznju i dobijaju na vremenu da pospreme sto vise mogu korupcijske dokaze. Valjda imamo svi zajednicki prioritet egzistencija i napredak drzave a ne pojedinaca koji privatizuju drzavu za sebe. Zna se u ovoj maloj zemlji sve da su na vlast opstajali ucjenama i sistemom zavadi pa vladaj…tako da i sada im nije npoznanica da u firmama i KBC Komunalno Vojska ,Policija primoravaju i prijete zaposlenima da moraju izaci na vecerasnji skup.
  Narode zivite slozno i pomozite koliko mozete jedni drugima i razmisljajte svojom glavom ne dozvolimo da nas ucjenjuju kao da smo u Meksiku da nam mafija kroji sudbine a postujmo razlicitost i ne dajmo se predrasudama.

 4. RIR komentariše

  Jedite govna i dalje. Kad cete prestati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.