Glas javnosti: Uprkos izbornim kradjama Milo Djukanović je pao

0

Milo Đukanović je na nedavno održanim istorijskim izborima u Crnoj Gori, po već oprobanom i ustaljenom sistemu sprovodio veliku izbornu krađu uz pomoć svojih tradicionalnih fantomskih birača i uvoza velikog broja birača sa područja KiM.

Ali uprkos tome, Đukanović nije uspeo da sa svojom Demokratskom partijom socijalista (DPS) ostvari ni približno dobar izborni rezultat koji je očajnički priželjkivao, zbog čega će u Crnoj Gori u narednom periodu nastupiti  dugo očekivane demokratske institucionalne promene.

Procene su da je Đukanović sa pomenutom metodom izborne krađe uspeo da ukrade i nakalemi DPS-u između 12% i 15% izmišljenih glasova, što se međutim pokazalo kao nedovoljnim da se savlada probuđeni slobodarski duh crnogorskog naroda, koji je doprineo da zavlada opšte rasulo i neraspoloženje u redovima DPS-a, koja se zajedno sa Đukanovićem više od dve decenije nalazila na vlasti u Crnoj Gori.

Zbog sveukupno loše situacije i izbornog debakla, Đukanović se u gubitničkom maniru opredelio za tzv. vanpirsko pojavljivanje posle ponoći na konferenciji DPS-a, tokom koje je u svom izlaganju teškom mukom ipak nagovestio da priznaje očigledan izborni poraz.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.