Glas javnosti: Nek je skupo, samo da nije srpsko!

4

Tokom prethodnih dana je u medijima odjeknula vest kako je Crna Gora kupila od Francuske 10.500 tona pšenice, čime su podmirene tromesečne potrebe za ovim artiklom.

Prema navodima crnogorske ministarke ekonomije  Dragice Sekulić, reč je „genijalnom“ potezu crnogorske vlasti, kojim su pokazali da „ne zavise od uvoza sa bilo koje adrese“, najavljujući da će ovakvu praksu primenjivati i u narednom periodu.

Pomenuti sarakstični komentari crnogorske ministarke su imali za cilj da se građanima Crne Gore poruči kako ne zavise od Srbije, od koje su do sada uvozili pšenicu, te da postoje alternativni partneri za trgovinsku razmenu.

Navedeno je zaista tačno, alternativa uvek postoji, ali se postavlja pitanje visine i opravdanosti cene te alternative. Ono što ministarka nije prenela građanima je podatak da je Crna Gora ovu količinu pšenice kupljene od Francuske platila preko 2 miliona evra, što je značajno viša cena od one koja bi bila plaćena da je ta roba kupljena iz susedne Srbije. I sama francuska strana je bila zatečena crnogorskom „genijalnom“ idejom da uz drastično više troškove kupe pšenicu od njih, a ne iz neke od susednih zemalja, ali naravno da nisu propustili priliku da profitiraju na nedomaćinskom rezonovanju crnogorskih vlasti, odnosno na njihovoj mržnji prema Srbiji.

Evidentno je da crnogorska vladajuća kamarila predvođena Milom Đukanovićem u potpunosti gubi kontakt sa realnošću, te da su odlučili da se inate na štetu crnogorskog naroda, bez obzira na i inače tragičnu finansijsku situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi.

(Glas javnosti)

4 Comments
 1. stevokokot komentariše

  vazda li se vi srbi nadjete uvrijedjeni citav svijet protiv vas….strasno

  1. milos komentariše

   Cela Crna Gora ima potrošnju pšenice koliko proizvede jedan malo veći proizvođač, da ne kažem seljak, u Vojvodini…
   Na ovu vest treba da budu uvređeni svi stanovnici Crne Gore, jer plaćaju daleko skuplje pšenicu koju mogu da kupe na berzi jeftino.
   Zarađuju vlasnici transportera 🙂

 2. Kafanski filozorf komentariše

  Nista narocito , sad ce vekna da bude za 30% skuplja i to je to !.
  Uz to ne ce biti ni povisica plata a ni povisice penzija!.
  A bogami bice i dosta onih koji ce izgubiti posao !.
  Djukanovic i sve one njegove fukare koji primaju po1800 eura plate ce moci da kupe tu veknu prve klase, a ostali u narodne kuhinje SPC-a, molim!.
  Svi u red i masite i aplaudirajte kad Milo prodje svijim crnim Maibachom!!!!.

  23
  2
 3. Vasilji komentariše

  Plaća njih narod godinama, a kada se pobuni, prozivaju ih izdajnicima!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.