Glas Javnosti: Mitropolitov ili Ramin izbor – a koji je tvoj, potomče Njegoša i kralja Nikole?

0

U finišu predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, koji će biti održani 30. avgusta, u moru predizbornih spotova i poziva građanima da izađu na izbore dva imaju posebnu težinu i simboliku – onaj mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, i onaj koji je uputio premijer Albanije Edi Rama.

U svom pozivu, mitropolit Amfilohije, jedini istinski duhovni pastir pravoslavnih Crnogoraca, ukazujući da će u 82. godini života po prvi put izaći na izbore, pozvao je celokupni verni narod Crne Gore da glasa za svetinje Božje i time izabere jedinu pravu i časnu budućnost Crne Gore. Istovremeno, Rama, kome se u tom pogledu ništa ne može zameriti, pošto je očigledno reč o interesima albanske države i njenih odnosa sa susedima, pružio je podršku vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i njenom lideru, višedecenijskom gospodaru Crne Gore Milu Đukanoviću.

Svaki Crnogorac pravoslavne veroispovesti, bez obzira na partijsku, ideološku i bilo koju drugu pripadnost, trebalo bi da sebi postavi pitanje koji mu se od ova dva poziva i izbora čini bližim i prirodnijim? Takođe, trebalo bi da razmisli i o tome kako bi na ovo pitanje odgovorio da ga to isto upitaju njegovi potomci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.