“Genijalni” Popović: Krivokapić čeka da se Amfilohije oporavi da da završnu riječ

“Genijalni” Popović: Krivokapić čeka da se Amfilohije oporavi da da završnu riječ

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u intervjuu za Radio Crne Gore kazao je da nova parlamentarna većina nije stabilna te da teško može donijeti stabilnost u Crnoj Gori u teškim vremenima epidemije i krize izazvane epidemijom.

“Pesimista sam da će kadrovi nove većine uspjeti da razumiju, uhvate i usmjere ekonomske procese i finansijske akrivnosti Crne Gore, naročito u vremenu ekonomske krize izazvane epidemijom koja vlada u svijetu pa i u Crnoj Gori. Ne vidim ko su ljudi i stručnjaci u njihovim redovima koji će imati sposobnost da odigraju tako važnu ulogu i biti spremni da se suoče sa posljedicama svojeg rada i poteza. Iskustva iz Budve, Kotora i drugih opština u kojima ova većina vrši vlast govori nam u prilog tome. Nijesu uspjeli da riješe nijedan problem suštinski i usmjere razvoj Opština, osim što su udvostručili administraciju svojim kadrovima, tog scenarija se plašim i na nivou države”, rekao je Popović.

Nije, dodaje on, jasno oko kakvih principa se okuplja ta nova većina osim preuzimanja vlasti i fotelja što je glavna tema njihovih javnih nastupa ovih dana. Sve to nam govori da ova parlamentarna većina neće biti stabilna i da teško može donijeti dugoročnu stabilnost i napredak državi, samo dezintegraciju Crne Gore”, rekao je on.

Popović je kazao i da je jasno je da je dominantnu ulogu odigrala i danas igra Srpska pravoslavna crkva.

“Prvi sastanci oko formiranje Vlade održani su u manastirima, a na formalni prijedlog sastava vlade od strane mandatara Krivokapića očigledno se čeka na oporavak Amfilohija koji će dati završnu riječ i amin budućim rukovodiocima države. Njihovi ciljevi veoma su opasni za građansku i multietničku državu kakva je Crna Gora u kojoj svako hegemonističko nametanje neke crkve, velikodržavnog projekta i nacionalizma, može da ugrozi građansku stabilnost. U tome je naša velika odgovornost u narednom periodu”, smatra Popović.

On u tome prepoznaje i jedan od razloga poraza nekadašnje vladajuće kolicije.

Related posts

10 Comments

 1. Kontra revolucija

  Koji je ovaj “bistri” tuponja ?.
  Vi ste imali 30 godina vremena pa ste sve unistili a ocekujes od nove vlade da sve to popravi u toku 8 nedelja ?.
  Gde si ti skolu zavrsio, Milova fukarro ???.

  28
  3
  Reply
 2. Stefan

  Popoviću nije korona kriva za 100 zaduženosti države. 30 godina ste uništili sve što je valjalo u CG. Zato samo ćutite i ne prosipajte gluposti.

  23
  1
  Reply
 3. SERDAR

  Popoviću, pojeli ste Crnu Goru. A tako nepismen predstavnik u parlamentu se još nije rodio ni u Africi kao ti nama.
  Ti si intelektualna tragedija ali neka te Bog čuva zla ti ne želimo. Valjaš nam da se malo posprdamo kao primjer uspješne neznalice.

  21
  2
  Reply
 4. Abvg

  Kako je ovaj čovjek zaladio, nije mu definitivno dobro, kad mu slava udari u glavu a on bez stida i srama

  14
  1
  Reply
 5. Alfa

  Ovaj popovic je ne bitan lik u potpunosti on je nasao da prica o njegovom preosvestenstvu pa idiote da si se ti pitao on bi davno bio mrtav alo eto hvala dragom Bogu ti i ta lopovska bagra okk tebe se vise ne pitate ama bas nista tako ako ti ke lamse jeste cekamo goapodina Amfilohija da vam presudi.

  13
  1
  Reply
  1. kuca

   Da je budala nije da se pravi dajes pravi se.Ovaj smisljeno bez clanstva u izmisljenoj partiji sjedi uz DPS godinama u skupstini i ubire 5000€ plate koliko je sam rekao da mu je.Dok su plate svima 250-300€ ovaj se kupa u izobilju i siri nacizam Crnom gorom.

   Reply
 6. Dejan

  Obrazovan covjek, al’ jedino sto u zivotu radi je da profesionalno crnogorci, i to za nase pare od poreza. Unovcava “patriotizam” montenegranskog “novog identiteta”.

  11
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *