Generalno tužilaštvo Berlina primilo zahtjev Rusije o pravnoj pomoći u slučaju Navaljnog

0

Generalno tužilaštvo Berlina primilo je zahtjev Rusije o pružanju pravne pomoći i zahtjev za dobijanje informacija o zdravstvenom stanju Alekseja Navaljnog, uz njegovu saglasnost, navodi se u saopštenju tužilaštva na Tviteru.

„Generalno tužilaštvo primilo je zahjtev od pravnog odeljenja senata Berlina o pružanju pravne pomoći u skladu sa ruskim zahtevom o pravnoj pomoći i informacijama o zdravstvenom stanju Alekseja Navaljnog, uz njegov pristanak“, navodi se u saopštenju.
Takođe se navodi da nisu dostupne druge informacije o ovom pitanju.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo da priprema dodatni zahtev Njemačkoj o pružanju pravne pomoći.

​Prošle nedelje njemačka vlada saopštila je da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe bojnih otrova „Novičok“. Moskva je uputila zahtjev za dostavu detaljnijih informacija o rezultatima analiza berlinske laboratorije, ali nije dobila odgovor.

Tužilaštvo i policija Rusije su počeli svoje istrage već prvog dana hospitalizacije Navaljnog u Omsku 20. avgusta. Rusko tužilaštvo je zatražilo od Njemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera. Pošto je zahtev hitno proslijeđen, Moskva je očekivala jednako brz odgovor od njemačke prestonice, ali nisu dobili nikakve informacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.