General Ratko Mladić: Dobro sam, vi se čuvajte te korone!

0

Dobro sam, ništa ne brinite, nego se vi čuvajte tog koronavirusa – prvo je što je nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić juče ujutru rekao porodici nakon što je u subotu bez najave operisan u Holandiji u telefonskom razgovoru koji je za Srpski telegraf prenio njegov sin Darko Mladić.

General, koji je devet godina u pritvoru u Sheveningenu, imao je hiruršku intervenciju zbog polipa na debelom crijevu, uprkos zabrani operacija u Holandiji, osim onih najhitnijih zbog epidemije korone. Porodica je za to saznala tek tokom intervencije i to od službenika Mehanizma za krivične sudove u Hagu.

– Bili smo jako uznemireni zašto je to urađeno mimo našeg znanja. Bili smo uplašeni za Ratka, majka Bosa je naročito brinula. Pogotovu zbog korone. Ali kad smo se čuli sa njim pošto se probudio iz narkoze, svima nam je laknulo – priča Darko Mladić.

Dodaje da se njegov otac osjeća dobro:

– Prva tri dana posle operacije su najvažnija. Zasad oporavak teče dobro. Teško nam je što ne možemo da ga posjetimo zbog ove epidemije. Ali čujemo se redovno. Razgovarali smo danas (subota), general je fizički slab, ali zvuči dobro, vedar je duhom. Dobro se drži, šali se sa nama.

Mladić je, podsjetimo, preživio tri moždana udara pre nego je izručen Sheveningenu, gde je bio podvrgnut terapijama i manjim intervencijama. On je, inače, 22. novembra 2017. prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u BiH, a u pritvoru čeka na okončanje žalbenog postupka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.