General Lazarević: Napadi iz Albanije 1998. bili međunarodni teroristički akt

0

Imenovanje teroriste Ćunija za ministra odbrane je pokušaj prikrivanja zlodjela. Moramo biti svjesni da je ta funkcija u stvari nagrađivanje NATO pešadije jer su svi događaji koji su uslijedili posle 1998. godine otkrili kakva je bila namjera terorista i ko im je davao podršku. Licemjerno je govoriti o pomirenju ako osuđenog teroristu imenujete za ministra, ali mi ne smijemo zaboraviti šta su nam uradili. Siguran sam da 80.000 pripadnika Prištinskog korpusa to nikada neće zaboraviti.

Ovu odlučnu poruku preko “Novosti” šalje general Vladimir Lazarević, koji je u vrijeme agresije NATO na SRJ bio načelnik Štaba Prištinskog korpusa. On nema nikavu dilemu da su napadi na našu zemlju iz Albanije bili međunarodni teroristički akt.

– I UN su taj napad ocijenile kao teroristički dok su članice NATO zauzele stav da se ništa ozbiljnije nije desilo. Teroristi su prilikom upada koristili ručne bacače i granate i vojska je morala adekvatno da odgovori i da sačuva teritorijalni integritet. Ubijeni vojnici su branili državnu granicu, jer 1998. nije bilo rata i to mnogi sada zaboravljaju – navodi general Lazarević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.