General Ivašov: Đukanoviću, da je Rusija planirala državni udar u Crnoj Gori niko od vas ne bi bio više na funkciji

0

Piše: General pukovnik Leonid Ivašov, predsjednik Akademije za geostratešku politiku Rusije

U periodu nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma 1999. godine bio sam jedan od komandujućih u zauzimanju aeorodroma u Prištini od strane ruskog bataljona. Ova akcija je izvedena kao odgovor uništavanju Savezne Republike Jugoslavije, separatizmu i terorizmu finansiranom od kosovsko – albanske narko mafije.

Zato osjećam obavezu da saopštim svoje viđenje o društveno političkim procesima u Crnoj Gori.

Pošto sam se nalazio na izuzetno važnoj funkciji u vojsci Ruske Federacije, poznato mi je kako je gospodin Đukanović sproveo tzv. referendum, i pod čijim pritiskom i uticajem je bio prinuđen da otpočne projekat izalaska iz Savezne Republike Jugoslavije.

Takođe mi je veoma dobro poznato kako je Crna Gora uvučena u NATO bez organizovanja referenduma i izjašnjavanj građana.

A danas oni koji su bili protiv ulaska Crne Gore u tu agresvinu kriminalnu organizaciju pod nazivom NATO, prolaze kroz najstrašnije vidove torture i progona, a 12 osoba je čak i prvostepeno osuđeno na visoke zatvorske kazne. Zašto su oni osuđeni? Zato što su se iskreno zalagali u očuvanju časti svoje zemlje i njene makar djelimične nezavisnosti. Zbog toga sam danas na strani naše braće Mandića i Kneževića, i svih nevino osuđenih u ovom montiranom geopolitičkom procesu.

Posebno je apsurdna konstrukcija da se ruska država uplitala u izborni proces u Crnoj Gori koristeći svoje specijalne službe, i crnogorske političke i patriotske organizacije kako bi izvela državni udar.

Zato i želim da jasno poručim gospodinu Đukanoviću, da su Rusija i njeni generali i oficiri, koji su izveli desant na Prištinski aerodrom, planirala državni udar u Crnoj Gori, Vas odavno na Vašim funkcijama ne bi bilo, a veliko je pitanje da li bi uopšte bili među živima.

Ali Vi znate da se Rusija nije miješala u izborni proces, jer naša oficijalna politika i sam predsjednik Putin koji se suprostavlja agresivnoj zapadnoj politici želi najbolje odnose sa bratskim crnogorskim narodom i svako dobro državi Crnoj Gori.

Zato još jednom želim istaći da mi u Rusiji prosto ne vjerujemo da u Crnoj Gori mogu postojati strukture koje su spremne da se uključe u projekte rusofobije koji se manifestuju isfabrikovanim geopolitičkim procesima od izbora Trampa za predsjednika SAD – a do navodnog pokušaja prevrata u Crnoj Gori. Nažalost, Đukanovićev režim se služeći ovom rusofobičnom trendu, svrstao na stranu onih koji bi željeli da Rusija nestane.

Zato se među osuđenima u tzv. pokušaju državnog udara nalaze i dvojica ruskih državljana Širokov i Popov. Kao ruski oficir žestoko protestujuem protiv svega što se dešava u Crnoj Gori a u funkciji je rusofobije i zagovora protiv njenih interesa i interesa bratskih naroda u koje bezuslovno ubrajamo i crnogorski narod. Ovim svojim javnim stavom istovremeno potpisujem podršku svim nevino osuđenim u montiranom političkom procesu:

Smrt neofašizmu!
Dolje režim Đukanovića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.