General Bratislav Dikić: Katnić me tjerao da lažno optužim Andriju Mandića i Aleksandra Vučića da stoje iza “državnog udara” i da me odmah pusti kući!

30

Penzionisani general Bratislav Dikić, koji je bio osuđen u montiranom procesu “državni udar”, saopštio je gostujući u Jutarnjem programu Hepi TV da ga je GST Milivoje Katnić tjerao da optuži predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da stoji iza navodnog nasilnog rušenja Mila Đukanovića.

– Poslije četiri godine i četiri mjeseca, 1583 dana u Crnoj Gori, od toga 1571 dan u samici i konačno je došlo vrijeme za malo pravde za mene i dugo očekivana sloboda zahvaljujući sudijama Apelacionog suda koji su donijeli pravednu i zakonitu odluku – počeo je general Dikić.

On kaže da je afera “državni udar” obična farsa i da se sve zasnivalo na lažnoj izjavi svedoka saradnika.

– Meni je prišao čovjek u civilu i predstavio se da je policajac i rekao da ima naredbu da me odvede u Centar bezbjednosti. Meni to nije predstavljao problem. Ja nisam znao šta me čeka, nisam imao pojma o čemu se radi. Došao sam turistički, privatno u Crnu Goru. Da sam planirao da nešto radim, došao bih preko brda. U Centru bezbjednosti me je sačekao Milivoje Katnić i ponuđeno mi je da to veče budem oslobođen, ali da optužim SPC, neke Ruse, DF i njihove lidere, sa posebnim akcentom na Andriju Mandića, a kasnije u januaru je traženo da optužim i Nenada Popovića kao “finansijera”. Tražili su da kažem da je Aleksandar Vučić znao za sve i da sam otišao po njegovom nalogu u Crnu Goru. Odmah sam to odbio. Katnić mi je prijetio da će mi “spakovati” 15 godina zatvora, rekao je Dikić.

On kaže da je vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori htjela da manipuliše starijim porukama predsjednika Vučića upućenim njemu.

Tražio sam poligrafsko testiranje odmah, sem u momentu kad su prijetnje prešle granicu i kad mi je porodica bila napdnuta. Tada sam optuživao, ali uglavnom sebe, da bih zaštitio druge. To je bilo prvih mjesec dana. Stupio sam i u štrajk glađu i žeđu, a bio sam bolestan od raka, izjavio je general Dikić.

On je najavio da će napisati i knjigu o aferi “državni udar”.

Blaženopočivši mitropolit Amfilohije je došao da me posjeti i hvala mu zbog toga. Tu smo imali jedan dobar razgovor, dao mi je veliku podršku i dao mi je savjet kog sam se pridržavao i držao. Rekao mi je da govorim istinu, samo istinu i da će me Bog nagraditi pravdom. To je bio naš poslednji susret. Nakon nedelju dana počinje tortura. Objedovao sam stojeći, dušek je bio kao sa deponije, sav pocijepan. Živio sam bez ikakvih higijenskih uslova, bilo je zabranjeno drugima da komuniciraju sa mnom. Policajcima je bilo žao, pa ponekad nešto kažu. Prozor nije dihtovao, grijanja nije bilo. Prvih mjesec dana mi nisu dali da se kupam, ispričao je Dikić na ivici suza.

General navodi da su mu nudili i novac kada su vidjeli da nije pristao na dogovor kojim je trebalo da optuži nevine ljude u zamjenu za svoju slobodu.

Nudili su mi 50.000 evra odmah, mojoj porodici da isplate u Srbiji, a ako je potrebno rekli su da će dati još. Nisam prihvatio novac, a onda su počele prijetnje. Govorili su mi da moja porodica nije bezbjedna ni u Srbiji. Mojoj ćerki je nepoznati muškarac prišao sa leđa, počupao je za kosu i prijetio da moram sarađivati sa crnogorskim tužilaštvom. Kada bi mi porodica dolazila u posjetu, govorili su da se paze jer Morača ima mnogo krivina, ispričao je Dikić.

On je posebno istakao riječi tužioca Katnića koji je rekao da će sve Srbe protjerati iz Crne Gore.

Taj Katnić mi je rekao, ti braniš Srbe ovdje, ali sve ćemo mi njih u autobuse i protjerati pravac u Srbiju kao i svi drugi što su uradili,  rekao je Dikić.

 

30 Comments
 1. Serdar komentariše

  Evo Krivokapic cuva Katnica ka da mu je familija. Bruka.

  40
  4
  1. LipaLipa komentariše

   … sto to ima Krivi sa milom, Katnicem, Vuckom, … nista, ni sreo se sa njma u zivotu, … ali li sada svi uprli protiv njega,… Dnkic, general zndamerije, trener specijalaca, nasih, … poznavo ih, sve vise ne go dobro, … imali razne dilove, jedan od njih, “udar”, … “udar” odgovarao svoma, povezano sa ulaskom CG u nato, … dogovorili se, “glavna uloga” Dikic, soredne. manda (nista Milan) i ostali, … milo (mozda i ne Vucko) odlucio da ide do kraja, … osudio i mandu i Millana, drustva radi, … sveje to mnogo prostije, nego izgleda, … uvijek je sve prostije, da kako, … aj'zdravo, …

   3
   6
   1. Kontra revolucija komentariše

    Pa sad je Krivokapic dobio Katnica na tacni !.
    Evo svedoka za krivicnu prijavu a uz to i dokazi opozivanje, pa skidanje imuniteta !.
    I vec je sudstvo slobodno perzone non grata !.
    Dali znaju Krivokapic i Abazovic to da iskoriste ???.
    Ili imaju drugih interesa ?.

    10
    1
    1. LipaLipa komentariše

     … Contra… da ga nije “dobio” od fronta, ne spdajse, … “dobio” svojom diplomatijom, kod EU, … bilo fingiranja, “rusenje” zakona o tuziocima, … Katnicu izvucen “tepih” ispod noga, … ponudio ostavku uz neke “uslove”. … neki oporavdani ne i ne, ,,, toje zvrseno, sada to i medo zna, … oce li premijer, znati, vidjecemo,… licno mislim, da oce, svaki dan dokazuje, … front, obrnuto, svaki dan svjedoce da ne znaju, … kakav imunitet pominje, podijeti ce ostavku … vi frontasi, ga “procesuirajte” ako imate volju, … bice tvdo, ima izgeda Kata, “argumenata” konta fronta, … naravno da tuzioce, sudije treba, “pretresti”, temeljno, … aj’ zdravo, …

  2. Prle komentariše

   Milivoje, Morača je progutala mnoge!
   Znaš li da roniš smradu!

 2. Boka di cataro komentariše

  A đe Vučka poslije one izjave koja vas je zakopala. Generale nije prebistro. Imao si kada da pokažeš hrabrost.

  10
  19
  1. Tajci komentariše

   General je pokazao hrabrost a ti si pokazao kolika si jajara.

   28
   7
   1. Bipp komentariše

    Gde je pokazao hrabrost , hrabrost sto je polovicno priznao i pokajao se

    6
    10
  2. NikšićGolijaKiM komentariše

   @Boka Di Cataro
   A đe to nije pokazao hrabrost? Ti kao znaš šta je prošao čovjek a sve za svoju zemlju koju voli više nego što ćete vi musolinijevci ikad znati kako se voli svoja zemlja? Šta misliš što mu prijete albanski gabelji i terorist UČK? Npr. ovako nešto kao štu su mu slali SMS poruke koje suproslijeđene policiji zbog njihovog smr*ljivog, tobož komandanta; ” Znamo da si ubio komandanta Zahir Pajaziti. Ubićemo tebe i tvoja familija… Dikić, znamo u Niš gde ti živi familija. Čuva ga policija. Svaki put je na neše oku. Sve vidimo!” E sad ta tvoja bijedna skupina sa Đukajima i ostalim ološima montenegrinskim hoće nekom da kaže ko to ima hrabrosti?! Vi, koji iz mraka jedino znate nekog dočekati i s leđa nešto uraditi, vi da govorite ko ima hrabrosti za nešto… a uvatili ste babe i stare ljude đe ih držite evo 4 god. i više, u kazamate da bi dokazali vašu hrabrost navodu… znate li šta su SRBI za vas smećare montenegrinske? E pa onošto vi nikad ne možete biti jer ste uzeli sve “najboje od vaše braće ustaša! Fukse!
   https://www.youtube.com/watch?v=FTxetL2ihaw

   22
   1
   1. Boka di cataro komentariše

    On je jedan nepismeni seljački điljkoš koji je pustio da ga Sinđa i Paja vuku ko magarca za sitnu lovu. Da je nešto valjao ostavio ni ga Vučko u policiju.
    A ti gnjido ne laj kada nemaš pojma. Ptodao vam se i vojvoda za sitne novce.

    4
    8
    1. NikšićGolijaKiM komentariše

     @Boka Di Cataro
     Što se prodao? Što je sam sebe optužio jer su htjeli da mu porodicu pobiju , nikog nije optužio do samoga sebe fukso smrdljiva , ti ćeš meni o gnjidama vaško ušljiva ustaška!!! Vojvodama i vojvodi možete da punete u prkno koljači raspali!!! Ništa ljudsko uvama nikad bilo nije nit će ikad biti!!! Ti ćeš da spoinješ vojvode nacistčka bagro!!! Samo te čekali kad će koja vojska doći da okrenete kamu na braću govnari jedni!!! To što su g smijenili to je politički problem kod njih, mene zanima ono šta je radio Đukaj s njegovom mafijom po Crnoj Gori i ima da odgovara za sve kad tad zajedno sa svim tim zlikovcima na čelu sa Katnićem koji je eto spominjao autobuse i SRBE da ćemo mi završiti u autobuse fukso smrdljiva!!! Svakom kome ste stigli od SRBA pravili ste spletke i podvale da okrivite nekog za nešto, tako da uz pomoć Amera vjerujem da ste i o Dikiću pravili lažne vijsti jer vm se ne sviđa to što SRBI nikad neće da se odreknu KiM pa se pakuju razne stvari svakome ko spomene KiM. Pa nijesu džabe braća Đukaj dobijali novce od albanskih terorista da priznaju KiM uz svestranu podršku SAD i Njemačke ljige fašističke. Možda smeta šiptarčini Đukaju i Tačiju Dikićeva zakletva o Kosovu i što se borio na KiM dok ste vi krali po Crnoj Gori pa vam to smeta džukelčine glibave!!!
     https://www.youtube.com/watch?v=g8mQz3zMVY8

     4
     1
 3. Neko. komentariše

  To ti nije opravdanje!
  Ali nikada nije kasno da se prizna, Bogu fala pa sva istina polako izlazi na vidjelo
  Podrska za Gučića i Mandića

  12
 4. Miloš komentariše

  Sva istina izadje na vidjelo kad tad
  Nikada nije kasno priznati i prihvatiti grešku

  10
 5. Tajci komentariše

  Odgledajte ovo pa opet povucite zakon. Sram vas bilo za to sto ste u uradili. Podrska za casne ljude iz DF-a.

  14
  3
 6. Dušan komentariše

  I sad ja llijepo pitam. Šta se čeka? Šta nije jasno? Odmah u Spuž sa Katnićem i ostalom Milovom bagrom. Manite me Dritanove priče i sitnih hapšenja i smena, zmiji se mora glava otkinuti i tačka! Svu bagru koja preti sprskom narodu i čiji bolesni umovi očekuju novu Oluju treba pod hitno uništiti. Žao mi je što je trenutno samo DF svestan kakva bagra nam još uvjek službuje po zemlji…

  17
  2
 7. Samuela CH komentariše

  Zna se ko opstruira zakone. Nije niko spolja, svak to zna. DF samo naprijed. Narod se samo u Vas uzda. Drugo je sve laz.

  14
  2
 8. Samuela CH komentariše

  “Gospodine” Katnicu, cujete li vi ovo sto prica Dikic? Kako mozete gledati ovaj narod u oci i pricati price za malu djecu. Bogami doci ce maca i na tvoja vrata.

  16
 9. Nikola komentariše

  Svaka cast generale! Ljudi kao ti su ponos ovog naroda! Svi mi znamo kako se radi samo je potreban neko dovoljno hrabar da izadje i kaze sve u javnosti!

  1. Sofija komentariše

   ‘ali sve ćemo mi njih u autobuse i protjerati pravac u Srbiju kao i svi drugi što su uradili’ kakav olos raspali. Kako ga nije sramota ovo da izjavi

   10
   1
 10. Jelena komentariše

  ‘Da optuzim SPC, neke Ruse..’ pa ovi su stvarno izgoreli u svojoj mrznji! Nemaju sta narodu da ponude jer su sve unistili u proslih 30 godina. Al zato za sve krivi Srbe! Bednici.

  10
 11. Lazo komentariše

  Katnić što prije da se procesuira.

 12. Sotonjara! komentariše

  Junačino što se nejunači u oluji?

 13. Jasmina komentariše

  Katnica sto prije uhapsiti!!!
  Ako to ne uraade jasno je da je vlada korumpirana!!!

 14. MIKI komentariše

  Ljudi, shvatite da je Zdravko premijer, i da sudbina Katnica zavisi od Zdravka, ali Zdravko neda svog Katanu, voli ga kao svoju zenu.Ljubav je to, shvatite ljudi.

  3
  4
 15. Borac za pravdu komentariše

  Ne znam šta se čeka više sa hapšenjem Katnića i Milovih ološa

 16. Ivi komentariše

  Šta je ovo ljudi, što su tu devojku vukli za kosu po Nišu i zlostavlja li? Šta je ovo? Zna li KATO da se i u CG može ući….. Pa ovo je strašno!Pogledaj ovih gradova što povukope njegovu smenu. GADOVI!

 17. Slave komentariše

  Ko će ovom čovjeku da vrati ove godine života? Kako da mu se ispravi nepravda? Sigurno mu nije neka velika satisfakcija, ali možda nije ni mala: dajte da ih sve otjeramo, da ih politički izbrišemo, da od DPS-a ostane samo neprijatno sjećanje, da se ovakve stvari nikad više ne ponove!

 18. Obilića poljana komentariše

  Katnić što prije da bude procesuiran.

 19. Knežević89 komentariše

  Izvikana mantra DPS-a o ugroženosti i zaverama protiv Crne Gore samo da bi se digle tenzije u društvu i prikupili politički poeni na tom talasu. Čojstvo pre svega.

 20. Djole30 komentariše

  Još jedan u nizu dokaza kojim se se metodama koristili pripadnici bivšeg rržima. Ostavljanje ljudi sa ovoliko mrlja u karijeri na položaju i nakon promene vlasti je u najmanju ruku sramota!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.